Deelnemers aan de Mindful wandel- en hardloopcursussen kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen en worden ingedeeld in een groep voor beginners of gevorderden.
Deelnemers aan de Mindful wandel- en hardloopcursussen kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen en worden ingedeeld in een groep voor beginners of gevorderden.

Dare! start met Mindful wandel- en hardloopcursussen in Enter

Algemeen

ENTER - Ina Mennegat van Dare! start in september met nieuwe, zogeheten ‘mindful’ wandel- en hardloopcursussen. De hardloopcursussen beginnen op 1 en 12 september en de wandelcursus op 3 september. De cursussen duren 5 weken en starten vanaf De Waarf in Enter. De kosten bedragen 95 euro voor vijf trainingen van anderhalf uur.

Mennegat: “Deze manier van wandelen of hardlopen is een combinatie van inspanning en ontspanning. Door ‘mindful’ te bewegen leer je beter te ademen, waardoor je makkelijker en beter loopt. Het doel van deze methode is de deelnemers meer energie en minder stress te laten ervaren. Een cursus duurt zo’n anderhalf uur, waarin aandacht wordt besteed aan looptechniek, beleving, ademhaling, oefeningen, warming-up en coolingdown. Alle deelnemers ontvangen bovendien een bodyscan, die de lichamelijke gezondheid in beeld brengt.

Ina benadrukt: ”Dit is het goede moment om te starten met mindful beweging. Tijdens deze gekke tijden en net na de zomer hebben veel mensen behoefte aan wat extra beweging en aandacht voor het lichaam. De trainingen zijn laagdrempelig. Geen zweverig gedoe, maar op een plezierige manier meer energie opdoen!”

Meer informatie: www.darebeweegt.nl/maakt/mindful-run-enter/ of ina@darebeweegt.nl, bericht sturen mag ook 06-23920984.

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 2 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 4 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 19 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 22 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06