Open dag bij Oudheid-kamer Hoolt’n

HOLTEN - Op zaterdag 4 september houdt de Oudheidkamer Hoolt’n weer een Open Dag voor donateurs en andere belangstellenden. Van 11.00 uur tot 18.00 uur is iedereen van harte welkom bij zowel de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat, als bij de opslagruimte ’n Spieker aan de Kerkhofsweg. 

Voorafgaand aan de Open Dag zal aan genodigden het boek ‘Tien eeuwen Holten’ worden gepresenteerd. De gereserveerde boeken kunnen tussen 11.00 uur en 18.00 uur afgehaald worden buiten in de tent naast de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat. Vanaf maandag 6 september is het boek voor iedereen verkrijgbaar bij Primera (Dorpsstraat 21) en bij de Oudheidkamer voor de prijs van € 25,-.  

Tijdens de Open Dag wordt in de Oudheidkamer in de onlangs gerenoveerde achterste expositieruimte en in de voormalige raadszaal op de eerste verdieping de expositie ‘Oude Holtense Kunstenaars’ getoond met schilderijen van inmiddels overleden Holtense teken- en schilderkunstenaars, zowel van professionele als van amateurkunstenaars. De meeste werken zijn voor deze expositie in bruikleen gegeven door familieleden van de betreffende kunstenaars. Bij deze tentoongestelde kunststukken ligt het accent vooral op Holtense taferelen en afbeeldingen. Verder zijn de exposities van 75 jaar Toneelclub O.C.H., de tentoonstelling van werkgroep Textiel en de klederdrachtpoppen van Diek Stegeman te bezichtigen.
In ’n Spieker aan de Kerkhofsweg bewaart de Oudheidkamer een grote verzameling historische voorwerpen en materialen die door de jaren heen vergaard zijn.

Oudheidkamer Hoolt’n nodigt een ieder uit voor deze dag om een kijkje te komen nemen op beide locaties, waar enthousiaste vrijwilligers klaar staan voor uitleg en informatie.

Meer berichten