Afbeelding

Huwelijksjubileum Roelvink-Brinkman

Algemeen

HOLTEN - Op woensdag 1 september mochten Henk Roelvink (81) en Dikie Roelvink-Brinkman (80) vieren dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Jan Aanstoot bracht hen de felicitaties over namens de gemeente en het feest wordt gevierd op vrijdag 11 september bij De Poppe in Markelo met onder andere een receptie voor genodigden en een etentje voor familie en (nabije) kennissen. Zij zijn blij dat dit weer kan en mag na een lange periode van corona.

Het echtpaar is woonachtig in Holten, op het adres waar Dikie vroeger geboren en getogen is. Henk komt van de ‘Beuseberg’. “In 1996 kwamen onze oudste zoon en zijn vrouw hier ook wonen. Er is toen een stuk aan het huis aangebouwd en we hebben ieder onze eigen ingang en privacy. Een zogenoemde kangoeroewoning dus. We zijn gelukkig allebei nog redelijk gezond maar wanneer wij hulp nodig hebben is dit heel nabij en dat is fijn.” Henk en Dikie hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “We hebben een goede band als familie onder elkaar en we genieten van de klein- en achterkleinkinderen.”

Ontmoeting

Henk ontmoette ‘zijn’ Dikie destijds bij een feest van zijn broer. “We hadden eerst een tijdje een vriendschapsband maar dat veranderde daarna in verkering. Na ongeveer vier jaar verkering zijn wij getrouwd en hielden het feest in een zaaltje bij café Holterman in Holten. Dat was zo’n beetje het enige zaaltje wat er was en waar bijna ieder echtpaar uit Holten hun bruiloft vierde”, lacht Henk. Zij kwamen te wonen bij de moeder van Dikie die al weduwe was. “Zij hield niet van alleen zijn dus dat kwam goed uit.” Henk werkte in totaal 43 jaar als timmerman bij (destijds) bouwbedrijf Koopman in Holten en ging op 58-jarige leeftijd met de VUT. Met de kinderen gingen zij destijds wel op vakantie maar ze bleven wel in Nederland waar ze mooie plekjes hebben gezien.

Vrijwilligerswerk

Henk is vrijwilliger bij de oudheidkamer in Holten en tevens bij kinderboerderij Dondertman in Holten. “Hier doe ik allerhande klusjes al maak ik het gaandeweg wel wat minder hoor. Maar het is hier altijd wel gezellig en je hebt veel contacten.” Dikie maakt zelf leuke verjaardagskaartjes die vervolgens gestuurd worden naar medewerkers en vrijwilligers van Dondertman, wanneer er iemand jarig is. “Wij beseffen dat wij het tot nu toe heel goed hebben in het leven, dat kan natuurlijk ook heel anders,” aldus het echtpaar.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 3 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 23 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57