Camperclub ‘de Kueklkoare’ gaat 16 tot en met 20 september 'camperen' in de buurt van Denekamp.
Camperclub ‘de Kueklkoare’ gaat 16 tot en met 20 september 'camperen' in de buurt van Denekamp.

Kueklkoare weer op pad

Algemeen

RIJSSEN - Camperclub ‘de Kueklkoare’ uit Rijssen en omgeving gaat een weekend samen op pad omdat het weer kan gezien de coronaregels en iedereen zijn/haar inenting heeft gehad. Men gaat van donderdag 16 tot en met maandag 20 september naar een camping in de buurt van Denekamp. “Er zijn al een aantal aanmeldingen voor dit weekend en zoals vanouds zal het wel weer een gezellig weekend worden”, aldus Ben Plomp namens de organisatie van de camperclub De Kueklekoare.

De Kueklkoare is een club van campereigenaren die in het oosten van het land wonen. Deze club heeft geen bestuur, heft geen contributie en heeft als doel om met elkaar tips en ervaringen uit te wisselen en samen op pad te gaan, waarbij vrijheid hoog in het vaandel staat. Alles mag en niets moet. Twee keer per jaar wordt een weekend georganiseerd door leden van de club. Een ieder die in het bezit is van een camper en woonachtig is in het oosten van het land en het dialect machtig is of kan verstaan, is welkom om lid te worden van deze club. Tijdens de weekenden wordt er hoofdzakelijk gecommuniceerd in het dialect. Plomp: “Het is niet leuk dat men de overige leden niet verstaat tijdens deze bijeenkomsten en deze zich bezwaard voelen om dialect te praten.” Wie interesse heeft om lid van deze club te worden, kan contact opnemen met Ben Plomp, e-mail: ben@bosjager.nl. Meer informatie is te vinden op www.camperbeleving.nl

Koarel van de Notoaris

De ‘Kueklkoare’, de meeste (wat oudere) Rijssenaren kennen deze eerste camper van Nederland nog wel. Afkomstig uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw en zelf gebouwd door Koarel van de Notoaris uit Rijssen. Hij maakte er verre reizen mee door heel Europa en schreef een boek genaamd: Raesbreewe oet De Keuklkoare’. De campers van tegenwoordig kunnen die naam eigenlijk niet meer dragen. Alles zit erop en eraan en de ene camper is nog luxer dan de andere. Camperclub de Kueklkoare is in 2007 opgericht door een viertal mensen uit Rijssen. “Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent nergens afhankelijk van. Camperen is geen kamperen. Waar een tent of caravan gebonden is aan een camping voor de faciliteiten, is een camper geheel selfsupporting. Toilet, douche, slaapgelegenheid, alles is aan boord. Veel campers zijn uitgerust met zonnepanelen zodat men overal kan staan zonder dat men afhankelijk is van een stroompunt.”

Tekst: Jenny ter Harmsel

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 14 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 16 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 19 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 21 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29