Hoe kun je tweedehands telefoons vergelijken?

Wil je graag een nieuwe smartphone aanschaffen? Je kunt er dan voor kiezen om een mobiele telefoon te kopen die vers van de pers is. Toch is niet iedereen hier even fan van, vooral doordat dit over het algemeen veel geld kost. Je kunt de kosten dan nog verspreiden door te kiezen voor een mobiele telefoon met abonnement, wat je kunt afsluiten via telefoon abonnement vergelijken. Desondanks hebben nog altijd veel Nederlanders liever sim only. Sim only vergelijken is dan dus nodig, terwijl je mogelijk ook een tweedehandssmartphone wilt kopen. Vergelijk de opties die je hierbij hebt met de onderstaande tips!


Functies

Begin met zoeken op een hoogwaardige doorverkoopsite die een brede selectie biedt. Beperk je wensenlijst tot een paar belangrijke functies die je nodig hebt in je nieuwe telefoon, zoals een camera met hoge megapixels, 4G/5G-mogelijkheden, de mogelijkheid om opslag te upgraden of randapparatuur aan te sluiten, levensduur van de batterij of schermgrootte. Vind je een andere functie zeer belangrijk? Geef dit dan aan op de vergelijkingssite! Dit zal je helpen je zoekopdracht te verfijnen tot slechts een paar telefoons die aan je specificaties voldoen, zodat je kunt beslissen op basis van prijs en voorkeursfuncties.


Fabrikant

Bij het vergelijken van gebruikte telefoons is het belangrijk om ook over de fabrikant van de mobiele telefoon na te gaan denken. Wat voor smartphone wil je? Als je een diehard Apple-fan of Samsung-supporter bent, is de kans groot dat je het liever bij een besturingssysteem en een fabrikant houdt waarvan je weet dat je die leuk vindt. Als je het echter niet zeker weet, moet je beginnen met een brede vergelijking van wat elke fabrikant te bieden heeft. Hierdoor kan het ook maar zo gebeuren dat je kiest voor een smartphone van een relatief onbekende fabrikant.


Model

Zodra je je favoriete fabrikant en functies hebt bepaald, krijg je meestal een handvol keuzes die slechts in geringe mate verschillen. Vaak zie je twee verschillen: modelnummer en opslagruimte. Je bent bijvoorbeeld misschien op zoek een iPhone. Een optie in de Apple markt is om voor een iPhone 6 te gaan, maar de iPhone 5 heeft veel vergelijkbare functies voor een veel lagere prijs. Je zult ook aanzienlijke verschillen in telefoonprijzen vinden op basis van opslag: modellen met 32 GB of meer kosten veel meer en zijn mogelijk overbodig als je weinig apps gebruikt en de telefoon niet als je primaire camera gebruikt.


Prijs

Beslis dus nu welk model je graag wilt gaan kopen. Vervolgens moet je op zoek gaan naar de perfecte prijs voor deze smartphone. Uiteraard zul je zo weinig mogelijk willen betalen, maar goedkoop is duurkoop. Je wilt immers niet een mobiele telefoon kopen voor bijvoorbeeld 200 euro die je na een jaar alweer moet vervangen. Dit zou zonde van het geld zijn en het is dan dus beter om toch voor een wat duurder exemplaar te gaan dat wel jarenlang gebruikt kan worden. Alsnog hoeft dit niet beslist, het is je eigen keuze. Onderhandelen is wel sowieso een goed idee!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van DWF Media)

Meer berichten