<p>De Hobbyboerderieje biedt ruimte aan kunstenaars en hobbyisten om met verschillende materialen en technieken aan de slag te gaan.</p>

De Hobbyboerderieje biedt ruimte aan kunstenaars en hobbyisten om met verschillende materialen en technieken aan de slag te gaan.

Start winterseizoen Hobby en Kunst

RIJSSEN - De vereniging ‘Hobby en Kunst’ uit Rijssen heeft noeste plannen. Iedereen die wil houtsnijden, schilderen, pottenbakken, boetseren of zich met glaskunst wil bezighouden, kan bij deze vereniging terecht. Vanaf dinsdag 14 september is de Boerderieje aan de Oosterhofweg 51 in Rijssen (nabij het Parkgebouw) weer geopend.

Het inloopatelier is een inspirerende plek waar zowel amateurs als kunstenaars in verenigingsverband elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen op zijn/haar eigen niveau, tempo en frequentie, zelfstandig werkt. Het inloopatelier vindt plaats op de maandag- en dinsdagavond en op de dinsdag- en donderdagmiddag. De avonden beginnen om 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur en de middagen van 14.00 tot 16.30 uur. “Het atelier is licht en ruim. Voor de leden van het inloopatelier hebben we voldoende ruimte voor opslag van hun eigen materialen”, aldus bestuurslid Ben Plomp. 

Het lidmaatschap bedraagt 75 euro per jaar (inclusief koffie/thee). Leden kunnen tegen een zeer gunstig tarief hun werk in een van de ovens stoken en krijgen een eenmalige korting per jaar van 15% op een van de workshops. Er is een zomerstop vanaf medio april tot medio september.

Eigen idee

Het inloopatelier van Hobby en Kunst is bedoeld voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil. Plomp: “In de goed uitgeruste werkplaats kun je aan de slag met je eigen idee. Of je nu wilt houtsnijden, houtdraaien, schilderen, glassnijden, boetseren op een bok, draaien op een draaischijf of handvormen aan een tafel, het kan allemaal. Je neemt je eigen gereedschap en materiaal mee. Deze kun je in de daarvoor beschikbare ruimte opbergen. Tijdens het inloopatelier is er altijd iemand aanwezig om je wegwijs te maken en om je eventueel van technisch advies te voorzien. We beschikken onder andere over gereedschap voor houtbewerking, een houtdraaibank, twee elektrische draaischijven en een schopschijf voor pottenbakken, een oven die een temperatuur van 1300 graden haalt, een raku oven en binnenkort een glasoven. We streven ernaar om met de inkomsten de apparatuur aan te vullen en te vernieuwen.”

Workshops

Hobby en Kunst wil zich promoten en doet dit door Workshops organiseren die gericht zijn op het gebied van houtsnijden, schilderen/tekenen, glasfusen, in lesverband pottenbakken/boetseren waarbij verschillende technieken worden aangeboden, in lesverband tekenen of schilderen, inspirerende werkplekken te bieden om als amateur en kunstenaar zelfstandig te kunnen werken en exposities te organiseren.

Voor wie vragen of ideeën heeft: neem contact op met Ben Plomp, T 06-34848133, E ben@bosjager.nl, of Irma van Dussen, T 06-518003380, E irmadus@gmail.com.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Meer berichten