Feestelijke start Kampus

RIJSSEN - Met een gezamenlijke druk op de rode knop gaven zes studenten van respectievelijk Bouwmensen Rijssen, REMO West-Twente en ROC van Twente het startsein voor de bouw van Kampus (gebouw vol talent) op de hoek Reggesingel/Morsweg in Rijssen. Zij zetten daarmee de heistelling in werking waarmee de eerste palen de grond in werden geboord. 

Deze mijlpaal ging gepaard met feestelijke confetti en natuurlijk koffie en gebak. Dit feestelijke moment werd nog kleinschalig gehouden met alleen een woordje vooraf van Bestuurslid ROC van Twente, John van der Vegt en wethouder Bert Tijhof namens de gemeente Rijssen-Holten. Zij gaven aan heel blij te zijn met dit gebouw van verbinding, zeker met het oog op de toekomst.

Verbindend

Het woord Kampus is herleid van de vroegere Kamgarenfabriek op deze plek en van Campus (open ruimte). Deze nieuwbouw zal vanaf het nieuwe schoolseizoen van 2022/2023 een innoverend en verbindend opleidingscentrum zijn. “De gevestigde opleidingen zijn momenteel nog verdeeld in hokjes en vakjes en vanuit de diverse opleidingen komt men elkaar nauwelijks tegen. Zorggilde bijvoorbeeld, is nu gevestigd in de kelder. Straks komt iedereen binnen in een grote gezamenlijke ruimte van waaruit zij naar hun eigen vakgebied gaan”, aldus coördinator Marleen Nijkamp van Bouwmensen Rijssen. Zij werkt hierin verbindend samen met de coördinatoren van REMO, ROC en Zorggilde.

Studenten

Bart te Kulve (31) uit Borne, één van de studenten die het startsein mocht geven, is vierdejaarsstudent retail management ROC van Twente. “Wanneer dit nieuwe gebouw klaar is, ben ik er waarschijnlijk net weg”, lacht hij. De enige dame in hun midden, Gizem Coskunyürek (17) uit Almelo, tweedejaarsstudent eerste verkoper ROC van Twente, vindt het heel fijn dat ze een paar jaartjes in een nieuw gebouw les krijgt. Julian van Dijke (17) en Tristan Catsburg (23) uit Rijssen, allebei eerstejaars allround timmerman bij Bouwmensen Rijssen en Leander Haase (17) uit Rijssen en Luuk Sterken (16) uit Aadorp, allebei eerstejaarsstudent mechatronica bij REMO West-Twente, waren tevens betrokken bij deze feestelijke start.

Vakmensen

Hans ter Steege geeft als voorzitter van de kring van werkgevers aan dat het gaat om ‘hoofd, hart en handen’. “Dit betekent dat er vakmensen vanuit hun hart de bezieling en het enthousiasme opbrengen om hun vak uit te oefenen. Er is een schreeuwend tekort aan vakmensen in onder andere de bouw en elektronica. Het zijn de mensen van de toekomst.” Kampus is een uniek project met partners in verschillende sectoren zoals onderwijsinstellingen, ondernemers en overheid dat door middel van de zogenoemde Regiodeal bereikt is. De bouwer van Kampus is Ter Steege Groep.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Meer berichten
 
Auto zoeker