<p>RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats op de hoek Lentfersweg-Oranjestraat is gereed.</p>

RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats op de hoek Lentfersweg-Oranjestraat is gereed.

(Foto: Rijssens Museum)

Website met waardevolle info over Oude Begraafplaats Rijssen

RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg is te bezoeken via www.oudebegraafplaatsrijssen.nl De website kon tot stand komen door een subsidie van de Cultuur Adviesraad Rijssen-Holten (CAR). Het eindproduct ziet er schitterend uit, hoewel er nog wat kleine rimpels moeten worden gladgestreken. “Maar we wilden niet langer wachten met het openen van de website, want de praktijk leert dat dergelijke informatiewebsites altijd groeidocumenten zijn,” aldus een woordvoerder van het Rijssens Museum. Als mensen onregelmatigheden zien, kunnen ze die doorgeven via mailadres heemkunde@rijssensmuseum.nl De verbeteringen komen dat terecht de heemkundigen/genealogen van het Rijssens Museum: Gerrit ten Wolthuis, Gea Santema, Dick Poortman en Helma Nijkamp, Cees Proos. Gea Santema houdt de mutaties op de begraafplaats in de gaten.

Santema

In het verleden heeft vooral Gea Santema zich ingespannen om de Oude Begraafplaats voor verder verval te behoeden. De gemeente en de gemeenteraad heeft zich dat aangetrokken en opdracht gegeven voor een herstelplan. Het Rijssens Museum is bijzonder blij met het behoud en herstel van dit “stenen geschiedenisboek van Rijssen”. De website ondersteunt de functie van de historische dodenakker alleen maar.
De nieuwe website lijkt qua uiterlijk op de website van het Rijssens Museum om duidelijk te maken wie de eigenaar is. Ellen Struik van de afdeling communicatie van het Rijssens Museum legde contact met Margreet Koster van Tekst & Event in Rijssen. Zij hebben de websitebouw voor hun rekening genomen. Gerrit ten Wolthuis heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen om alle gegevens te verzamelen en op de juiste plek te krijgen. Groot voordeel is dat er nu een zoekregister aan te klikken is, waarmee namen en personen opgespoord kunnen worden op de begraafplaats.

Historie

Verder is de historie van de begraafplaats beschreven en een aantal bekende Rijssenaren is te vinden onder de knop Uitgelicht. Zij staan ook met een portret op de homepage. Dit geldt voor onder andere burgemeester Knottenbelt, Arend Baan, Marin van Heel, burgemeester Knottenbelt, Hendrik Jan Schapink en Belcampo.

Meer berichten