<p>Interkerkelijk koor Jong van Hart zingt weer, maar nog wel op anderhalve meter afstand.</p>

Interkerkelijk koor Jong van Hart zingt weer, maar nog wel op anderhalve meter afstand.

Interkerkelijk koor Jong van Hart

RIJSSEN - Het interkerkelijk koor Jong van Hart uit Rijssen is in juli weer begonnen met zingen op de woensdagmiddagen van 14.30 uur tot 16.15 uur in De Bolder (Eltheto) met inachtneming van de anderhalve meter, ook tijdens de koffiepauze. “Na een gedwongen stop vanwege corona hebben wij besloten om nu weer te zingen en gewoon door te gaan, ook tijdens de vakantie periode”, aldus Gerrit Jan Rozendom die het koor samen leidt met zijn echtgenote Fenny.

Het koor bestaat momenteel uit circa twintig leden. Er wordt aandacht besteed aan het op een goede manier gebruiken van de stem. De muzikale begeleiding is in handen van de vaste organist Henk Jansen. Alle partijen worden met zijn hulp ingestudeerd om vervolgens vierstemmig het lied te zingen. Het koor heeft vier zangpartijen waaronder bassen, tenoren, alten en sopranen. Tijdens de zangmiddag is er voldoende ruimte voor het onderhouden van onderlinge contacten en is er ook plaats voor een gezellige koffie- en theepauze. Rozendom: “Leeftijd speelt voor ons koor geen rol. Iedereen die wil meezingen is welkom en men kan vrijblijvend een keer meedoen.”

De vogels

Rozendom vervolgt: “Een mevrouw gaf mij eens een gedicht over de vogels: De vogels, o Heer, zij zingen hun lied en prijzen Uw lof bij dag en bij nacht. Zouden wij dan, die Uw liefde verstaan, niet loven en prijzen Uw Heilige naam? Mensen, mensen is het echt zo dat de vogels ons voor gaan in dezen? Dus bij deze een oproep: Laat uw stem toch meedoen en kom zingen. Ook vogels zingen niet allemaal mooi maar ze zingen wel. Oud zijn wij niet en zingen kunnen we allemaal als de beste en als iemand het even niet kan, dan helpen wij tot hij/zij het wel kan. Ook voor de sociale contacten is het fijn om lid te zijn.”
Het koor heeft geen specifieke kerkelijke richting dus iedereen kan meezingen. “Daarnaast organiseren wij twee keer per jaar gezellige activiteiten. In het voorjaar een gezellige rit en in het najaar een heerlijk avondje samen uit eten.” Voor meer informatie: tel. Gerrit Jan Rozendom 06- 53911034 of (dirigente) Fenny Rozendom: tel. 06-15288581.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Meer berichten
 
Auto zoeker