De vrachtwagen zit tot de laatste vierkante centimeter vol met hulpgoederen. Deze zijn ook hard nodig in deze uitdagende tijd.
De vrachtwagen zit tot de laatste vierkante centimeter vol met hulpgoederen. Deze zijn ook hard nodig in deze uitdagende tijd.

Hulp Roemenië juist nu belangrijk

Algemeen

RIJSSEN - De afgelopen tijd hebben de vrijwilligers van de Rijssense Oost Europa Commissie (ROEC) zeker niet stilgezeten. Er werd veel werk verricht om goederen in te zamelen, te verwerken en om de transporten weer te regelen.

Deze woensdag werd wederom een compleet transport met hulpgoederen verstuurd naar diverse bestemmingen in Roemenië. De vrachtwagen is met hulp van vrijwilligers geladen met, onder andere huishoudelijke artikelen, (school)meubilair, speelgoed, fietsen, kleding en schoenen. Voor gebruik in een ziekenhuis zijn enkele bedden en een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal meegezonden. In totaal is 90 m3 hulpgoederen geleverd. De goederen komen ten goede aan twee instellingen in Roemenië, waaronder een ziekenhuis. De ROEC onderhoudt in Hongarije, Roemenië, Slowakije en Oekraïne met diverse instellingen relaties voor hulp aan de minder bedeelde bevolking.

Particulieren kunnen hun bruikbare goederen wekelijks inbrengen op maandagavond, dinsdag en donderdag aan het adres Bleekstraat 29B. De winkel is gewoon geopend en u bent van harte welkom. U vindt in de winkel een keur aan gebruikte kleding, schoeisel, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleinmeubilair, wenskaarten, boeken en cd’s. Vanaf maandagavond 20 september zijn in de winkel aan de Bleekstraat ook weer vers geplukte appels en (stoof)peertjes te koop. Ook zijn er nu blauwe bessen en zelfgemaakte jam in de verkoop. Wees er snel bij, want “op is op” zo laat ROEC weten.

De winkel is geopend op maandagavond (18.30 tot 20.30 uur), dinsdag (09.00 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur). Op donderdag bent u welkom van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur. Elke eerste zaterdagochtend van de maand is men geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Zie voor nadere informatie de website van de ROEC, www.roec.nl of volg de ROEC op Facebook: ‘ROEC Rijssen’.

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 1 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 3 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 19 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 21 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06