Koffie uit een mok van Boles pottery smaakt nog lekkerder

Oktober woonmaand, de eerste maand na de zomer. Het zomerse buitenleven maakt nu toch echt plaats voor een aantal koude, maar gezellige herfst- en wintermaanden binnen. Met een dekentje op de bank en een mok koffie in je hand. Een mok van Boles pottery natuurlijk, want dan smaakt de koffie nog beter en je komt direct in een gezellige, huiselijke sfeer.

Boles pottery is prachtig kwaliteit stoneware en pottery en wordt in Polen gemaakt. Boekenhuis Rijssen verkoopt de pottery onder de merknaam ‘Boles’. Boles is afgeleid van de stad ‘Boleslawiec’. Deze stad heette voor de Tweede wereldoorlog Bunzlau. Het bedrijf Zaklady Ceramiczne “BOLESLAWIEC” is als fabriek door de regering officieel erkend en heeft als enige connecties met de oude familie Hoffmann, die de productie van het unieke aardewerk in de 19e eeuw initieerde. Het bedrijf werkt nog steeds met de oude originele recepten en gebruiken hierbij niet-toxische bestanddelen.

Boles pottery past in ieder interieur: landelijk, klassiek, maar het staat ook heel verassend in een moderne setting. Op het glazuur, dat van de beste kwaliteit is, wordt twee jaar garantie gegeven. Niet onbelangrijk is dat alles in de vaatwasmachine en magnetron kan. Aan de fabriek wordt een eerlijke prijs betaald, zodat ontwerpers en andere werknemers voor hun werk eerlijk betaald krijgen. Fairtrade dus.

Er is volop keuze in uitvoeringen, maar het bekende bolle koffiemokje is steeds erg gewild. Leuk om mee te starten of cadeau te geven in de gezellige wintermaanden. Want dat het gezellig gaat worden met Boles pottery is zeker.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Boekenhuis Rijssen, Elsenerstraat 44 te Rijssen, tel. (0548) 520304, www.boekenhuisrijssen.nl

Meer berichten