<p>Met een gehaktbal die volgens de jury top gekruid is en een heerlijke vleessmaak heeft, krijgt Gildeslager Goossen een eervolle vermelding.</p>

Met een gehaktbal die volgens de jury top gekruid is en een heerlijke vleessmaak heeft, krijgt Gildeslager Goossen een eervolle vermelding.

Eervolle vermelding voor Gildeslager Goossen

RIJSSEN - Gildeslager Goossen uit Rijssen heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021. Dat werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de online prijsuitreiking. “Deze gehaktbal is top gekruid en heeft een heerlijke vleessmaak”, zei de jury over deze inzending.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Meer dan 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Gildeslager Goossen was één van de finalisten en ontving een eervolle vermelding.

Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

Meer berichten