Maik Duin debuteerde in de British Talent Cup op Donington Park met plek 12 en 16.
Maik Duin debuteerde in de British Talent Cup op Donington Park met plek 12 en 16.

Maik voor het eerst van start in British Talent Cup

Algemeen

LEICESTERSHIRE - Maik Duin heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de British Talent Cup op Donington Park. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing reed naar een twaalfde en zestiende plaats in de races.

Onlangs werd bekend dat het seizoen in de Honda Talent Challenge vroegtijdig werd beëindigd. De Duitse organisator besloot om de evenementen vanwege de coronasituatie te cancelen. Maik Duin is hierdoor als tweede in het kampioenschap geëindigd. In overleg met Ernst Dubbink Eveno Racing werd besloten om deel te nemen aan de British Talent Cup ronde op Donington Park in het weekend van 1 oktober. De British Talent Cup is een talentencompetitie met Moto3 motoren, vergelijkbaar met de Northern Talent Cup waar Maik vorig jaar aan deelnam.  

De weersomstandigheden afgelopen weekend waren zeer wisselend. Vrijdag verkende Maik op een natte baan het circuit en in de middag werden op een droog Donington Park meters gemaakt. Zaterdagochtend in de kwalificatie zette de coureur uit Rijssen een zestiende tijd op de klokken in een deelnemersveld van vijfendertig rijders.
Zaterdagmiddag was de eerste race van het weekend op een kletsnatte baan. Een schuiver was zo gemaakt. Maik reed een verstandige race, waardoor hij op een twaalfde plaats finishte. Zondagmiddag in de tweede race was de baan zo goed als droog. Maik had een mooi gevecht in een groepje van zes rijders om de twaalfde plaats. Door enkele kleine foutjes finishte Maik als zestiende.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 5 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 21 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12