Stichting Paardrijden Gehandicapten zoekende

RIJSSEN-HOLTEN - Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Rijssen-Holten rijdt op Manege Snorrewind Markelo. Snorrewind geeft op woensdag en zaterdag SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs. Op zowel de woensdag als zaterdag zijn nieuwe vrijwilligers die mee willen lopen tijdens de lessen van harte welkom. “De helpers hoeven niet te kunnen paardrijden. Het is alleen van belang dat je een groot hart en enthousiasme hebt en een paard durft vast te houden!”, aldus de stichting.

“Net als alle andere vormen van sport, heeft de paardensport een positief effect op de gezondheid. Therapeutisch paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop. Belangrijk is dat het paardrijden niet als therapie wordt ervaren, maar als sport en recreatie.”

Hulp is hard nodig! Voor wie het belangrijk vindt dat de gehandicapte medemens ook kan sporten en één of twee uurtjes tijd heeft om te helpen kan zich aanmelden via info@snorrewind.nl. Op woensdag zijn de lessen van 16.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker