Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.
Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.

Holtense Lola collecteert voor het Diabetes Fonds

Algemeen

HOLTEN - Het Diabetes Fonds gaat weer collecteren in de week van 1 tot en met 6 november. Eén van de collectanten is de Holtense Lola. Zij heeft al zeven jaar Diabetes type 1, ze was tweeënhalf jaar toen het bij haar werd ontdekt. Lola collecteert omdat ze wil dat Diabetes genezen wordt en daar is veel onderzoek en geld voor nodig. Ze collecteert dit jaar voor de derde keer, samen met haar moeder.

“Er zijn al veel mooie insulinepompsystemen met glucosewaardemeting ontwikkeld, die het leven van mensen met Diabetes positief kunnen veranderen”, aldus het Diabetes Fonds. Christel, de moeder van Lola en zelf ook Diabetes type 1 patiënt sinds haar derde, vertelt dat het systeem dat zij hebben veel rust brengt in het gezin. Zo’n systeem zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarde in het bloed zoveel mogelijk in balans blijft. Op die manier kan het risico op complicaties, zoals hart- en vaatziekten, blindheid en nierschade aanzienlijk beperkt worden. “Waar men vroeger een handje druiven, een extra boterham of een suikerklontje moest nemen om uit een hypo te komen, kan men nu van tevoren zien dat er een hypo dreigt.”

Collectanten gezocht

Wie Lola en haar moeder wil helpen met collecteren in de week van 1 tot en met 6 november kan zich aanmelden. Dit kan via karinrietberg@gmail.com of via www.diabetesfonds.nl/collecte. Voor vragen, neem contact op via: collecte@diabetesfonds.nl of 033-4622055.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 15 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48