Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.
Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.

Holtense Lola collecteert voor het Diabetes Fonds

Algemeen

HOLTEN - Het Diabetes Fonds gaat weer collecteren in de week van 1 tot en met 6 november. Eén van de collectanten is de Holtense Lola. Zij heeft al zeven jaar Diabetes type 1, ze was tweeënhalf jaar toen het bij haar werd ontdekt. Lola collecteert omdat ze wil dat Diabetes genezen wordt en daar is veel onderzoek en geld voor nodig. Ze collecteert dit jaar voor de derde keer, samen met haar moeder.

“Er zijn al veel mooie insulinepompsystemen met glucosewaardemeting ontwikkeld, die het leven van mensen met Diabetes positief kunnen veranderen”, aldus het Diabetes Fonds. Christel, de moeder van Lola en zelf ook Diabetes type 1 patiënt sinds haar derde, vertelt dat het systeem dat zij hebben veel rust brengt in het gezin. Zo’n systeem zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarde in het bloed zoveel mogelijk in balans blijft. Op die manier kan het risico op complicaties, zoals hart- en vaatziekten, blindheid en nierschade aanzienlijk beperkt worden. “Waar men vroeger een handje druiven, een extra boterham of een suikerklontje moest nemen om uit een hypo te komen, kan men nu van tevoren zien dat er een hypo dreigt.”

Collectanten gezocht

Wie Lola en haar moeder wil helpen met collecteren in de week van 1 tot en met 6 november kan zich aanmelden. Dit kan via karinrietberg@gmail.com of via www.diabetesfonds.nl/collecte. Voor vragen, neem contact op via: collecte@diabetesfonds.nl of 033-4622055.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 31 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 15 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07