<p>Zorgboerderij De Borkeld aan de Borkeld 1a in Rijssen houdt open dag om te laten zien wat ze te bieden hebben.</p>

Zorgboerderij De Borkeld aan de Borkeld 1a in Rijssen houdt open dag om te laten zien wat ze te bieden hebben.

Zorgboerderij De Borkeld houdt een open dag

RIJSSEN - Zorgboerderij De Borkeld houdt een open dag om te laten zien wat er dagelijks op de zorgboerderij gedaan wordt. De open dag is op zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 15.00 uur.

“De zorgboerderij biedt vanuit een christelijke identiteit een zinvolle dagbesteding. We staan klaar voor jongeren en ouderen met een beperking, die niet meer (kunnen) deelnemen in een regulier arbeidsproces. De activiteiten worden onder deskundige begeleiding grotendeels aangeboden in ‘de Hooiberg’. In een gezellige en ontspannen sfeer gaat u aan de slag. U kunt denken aan schilderen, houtbewerken, boetseren, tekenen en mozaïeken. Er zijn ook buitenactiviteiten mogelijk zoals werken in de tuin of een wandeling door de boomgaard. We stemmen de activiteiten af op de mogelijkheden en belangstelling van de deelnemers”, aldus de organisatie.

Het programma

Tijdens de open dag kan gekeken worden hoe kleidraaien werkt of hoe zalm op een ambachtelijke wijze wordt gerookt. Ook wordt tijdens deze dag de door de deelnemers van de zorgboerderij gemaakte kleistukken, klaar gemaakt door middel van een specifiek bakproces, het zogenoemde raku stoken. Door vuur en rook ontstaan in de gemaakte aardewerkstukken hele unieke patronen. 

Daarnaast zullen er diverse activiteiten zijn voor kinderen zoals een springkussen, op de foto met een alpaca, een ritje in een brandweerwagen of het roosteren van marshmallows. Ook heeft de organisatie gedacht aan een versnapering.

Praktische informatie

De open dag vindt plaats bij Zorgboerderij De Borkeld, Borkeld 1a in Rijssen. Alle activiteiten vinden buiten plaats. In verband met beperkte parkeergelegenheid wordt geadviseerd zoveel mogelijk met de fiets te komen.
Vragen? Neem contact op via e-mail info@zorgboerderijdeborkeld.nl of telefonisch via 0548 - 701 581.

www.zorgboerderijdeborkeld.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker