Het idee voor een prentenboek is ontstaan tijdens quarantaine. Gera en Jan Willem hebben het inmiddels ook verwezenlijkt.
Het idee voor een prentenboek is ontstaan tijdens quarantaine. Gera en Jan Willem hebben het inmiddels ook verwezenlijkt.

Wilfred en Olivier hoofdpersonages

Algemeen

RIJSSEN -Jan Willem Baan en Gera ten Hove hebben hun eerste eigen prentenboek uitgegeven. Het boek heet Wilfred en Olivier en is te koop voor 17,95 euro.

“Toen wij in quarantaine zaten kwam Gera op het idee om een kinderboek te maken. Dat wilde ze al heel lang en verhaaltjes schrijven deed ze wel vaker”, aldus Jan Willem. Gera vertelt verder: “Jan Willem, die toch niet veel kon doen in quarantaine, vond dit een goed idee en zo is het allereerste begin van ons prentenboek ontstaan.”

Er werd nagedacht over personages, de verhaallijn en hoe het boekje vormgegeven moest worden. “Dit deden we allemaal via Skype, want we konden natuurlijk niet bij elkaar zijn. Dat had overigens niet alleen met quarantaine te maken, want als je een langeafstandsrelatie hebt en 220 km van elkaar vandaan woont ga je niet zomaar even bij elkaar op de koffie.”

Tijdens de belafspraken en tijdens de momenten dat ze bij elkaar waren werd er gebrainstormd. Gaandeweg ontstond er een thema en een verhaal. Het verhaal zou zich gaan afspelen in een middeleeuwse setting met ridders en kastelen. De hoofdpersonen Wilfred (gansje) en Olivier (haantje) werden bedacht en getekend, zo ook hun beide vaders Reinoud en Koenraad. “Maar waar moest het verhaal over gaan? We waren het er snel over eens dat er een moraal in het boekje moest voorkomen dus kozen we voor het thema ruzie en vriendschap.”

Gera schreef eerst het hele verhaal globaal, daarna bekeken ze samen hoe ze dit verhaal zouden gaan opdelen in illustraties. Toen het verhaal in stukjes geknipt was heeft Gera alle delen op rijm gezet. Jan Willem begon met tekenen zodra de eerste rijmpjes op papier stonden. Bij elk rijmpje kwam er een tekening tot stand die alles met het verhaaltje te maken had. Ook daarin werden steeds nieuwe stappen gemaakt. Verschillende kleuren werden getest, andere composities en vervolgens kwam het idee om er een kleurboek bij te maken.

Verkoop

Inmiddels zijn het boek en kleurboek gedrukt en is de verkoop gestart. Gezien we het boekje in eigen beheer uitgeven regelen we ook zelf de verkoop. Hier hebben we een mooie webshop voor gemaakt: wilfredenolivier.nl. Ook is het boekje al te vinden in een aantal lokale boekhandels. De prijs voor het boekje incl. kleurboek is € 17,95.

“We worden ontzettend blij van alle leuke reacties en vooral van de foto’s van lezende en kleurende kinderen in ons (kleur)boekje. Daar willen we graag nog meer van zien, dus organiseren we binnenkort een kleurwedstrijd waarbij drie prijzen te winnen zijn! Houd onze sociale media en/of website dus goed in de gaten!”, besluiten Jan Willem en Gera.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 14 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 17 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 20 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 22 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20