Adjunct-directeur Johan Burger van Buiting Staalbouw: ''We investeren flink in onze medewerkers.''
Adjunct-directeur Johan Burger van Buiting Staalbouw: ''We investeren flink in onze medewerkers.''

Kom naar open dag Buiting Staalbouw

Algemeen

ALMELO - Altijd al willen zien hoe complexe staalconstructies worden gemaakt? Kom dan op zaterdag 23 oktober naar Buiting Staalbouw in Almelo. Tijdens de open dag is iedereen welkom om onder meer de indrukwekkende productiehal te bewonderen. De open dag (’leerzaam, interactief en feestelijk’) maakt onderdeel uit van de festiviteiten in het kader van het 25-jarig bestaan van Buiting.

Begonnen in het Sallandse Broekland, heeft Buiting sinds 12,5 jaar ook een flinke vestiging op het XL Park. Jarenlang waren ze daar in de beginjaren het enige bedrijf. ‘’We hebben zelfs stroom uit lantaarnpalen moeten tappen, zo nieuw was het’’, lacht adjunct-directeur Johan Burger.
Dat het XL Park is uitgekozen, is bewust. ‘’Het ligt direct aan de A35. Er is ook een laad- en loskade voor onze constructies. Door nieuw te bouwen, hebben we de hal helemaal naar onze smaak kunnen inrichten. Zo zijn er extra hoge deuren en kranen die zware constructies kunnen tillen.’’


De kern van Buiting is het bouwen van staalconstructies. Dan hebben we het over grote complexe werken. Zo is het Almelose bedrijf op dit moment onder meer druk bezig met het maken van een dakconstructie voor de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. ‘’Een enorme klus’’, vertelt Burger. ‘’Het staal waaiert als een boom met takken uit over de kap. Het pand ligt midden in Amsterdam waardoor het ook logistiek nog een hele uitdaging is. Zo maken we deels gebruik van de grachten om delen van de constructie aan te voeren.’’
Ondanks de grote orders uit binnen- en buitenland blijft Buiting een bedrijf met Twentse en Sallandse roots. Burger: ‘’We zijn trots op onze Twentse en Sallandse mentaliteit. Die werkwijze wordt ook gewaardeerd. We maken weinig reclame, maar hebben een ontzettend mooie orderportefeuille. Ik durf best te zeggen dat we goed werk leveren.’’


Door al dat werk, heeft Buiting een groot aantal vacatures open staan. In vrijwel de hele organisatie wordt gezocht naar nieuwe medewerkers. Burger: ‘’De open dag is een ideale gelegenheid om de eventuele nieuwe werkplek te bekijken, én te ervaren.’’ Bezoekers mogen namelijk zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kunnen ze lassen, 3D-modelleren en de constructiehal beleven met een heuse VR-bril.

Eenmaal bij Buiting aan het werk, komen ze terecht in een volgens Burger omgeving waar de sfeer uitstekend is en waar blijkt dat techniek ontzettend leuk is. ‘’We investeren flink in onze medewerkers. Zo bieden wij structureel interne en externe opleidingen.’’


De open dag vindt op zaterdag 23 oktober plaats bij Buiting aan de Darwin 13 in Almelo. Iedereen is tussen 9.00 en 16.00 uur welkom.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de website buitingstaalbouw.nl

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 9 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 11 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 13 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 14 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 16 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08