<p>Esmee (links) en Manoah van de Special Olympics-skeelergroep gingen op de foto met Kjeld Nuijs.</p>

Esmee (links) en Manoah van de Special Olympics-skeelergroep gingen op de foto met Kjeld Nuijs.

Team Special Olympics verrast

RIJSSEN - Ineens stond de volledige schaatsploeg van Gerard van Velde en sponsor Reggeborgh afgelopen maandag op de skeelerbaan in Rijssen terwijl de Special Olympics-skeelergroep aan het trainen was voor de Special Olympics. Dit vindt plaats in juni volgend jaar. De G-atleten voelden wel aan dat alles een beetje anders dan anders was maar ze hadden echt niet bedacht dat ze oog in oog zouden komen te staan met onder andere Kjeld Nuis, Ireen Wüst en meerdere schaatstoppers.

In deze Special Olympic groep van zes G-atleten zijn ook Esmee en Manoah uit Rijssen vertegenwoordigd. Helemaal verrast lieten zij zich graag even met de schaatsers op de foto zetten. “Dit is geweldig, dat vergeten we niet meer.” Andersom vonden de schaatstoppers het ontzettend leuk om deze toppers van de Special Olympics te ontmoeten. “Zij trainen net zo hard als ons hoor, met knappe prestaties”, meent schaatser Ronald Botman van wie zus Tessa meetraint. 

Officiële skeelerbaan

Nog een verrassend moment was dat de skeelerbaan in Rijssen op deze middag werd omgedoopt tot een officiële trainingsbaan van de Special Olympics. Burgemeester Arco Hofland onthulde samen met ambassadeur Maartje het bord bij de ingang van de skeelerbaan onder het toeziend oog van genodigden en sponsoren. Ook waren er genodigden van Only Friends Twente aanwezig (sportclub voor iedereen met een beperking).

Verbinding

Voor het bestuur van de schaats- en skeelervereniging is dit ook een opsteker. Zij zijn er erg trots op dat hun accommodatie is uitgekozen tot één van de sportlocaties voor de Special Olympics. “We doen ons uiterste best om onze baan zo mooi mogelijk te houden. Het is mooi dat we met een evenement zoals de Special Olympics iets kunnen betekenen voor een groep speciale mensen! Want het zijn echte topsporters, vol enthousiasme en passie voor hun sport. En dat zij volgend jaar de aandacht krijgen die ze verdienen. We werken er als vereniging, met onze vrijwilligers, dan ook graag aan mee. Het is geweldig dat Reggeborgh en haar schaatsteam zich aan dit evenement verbonden hebben. De ontmoeting tussen de beide topsporters was geweldig om te zien. Aan de ene kant vol ongeloof dat ze oog in oog stonden met bijvoorbeeld Ireen Wüst, Femke Kok en Kjeld Nuis en tegelijkertijd onverstoorbaar doortrainden, want men was er tenslotte om te trainen voor volgend jaar”, vertelt bestuurslid Mark van den Dijk.

Meer berichten
 
Auto zoeker