Afbeelding

Kinderstraat verbindt

Algemeen

RIJSSEN - ViaVie welzijn, Buurtkracht en de Johan Frisoschool organiseren in samenwerking met ouders uit plan Zuid, de Kinderstraat.

Om 12.00 uur stonden de eerste kinderen al op het springkussen bij de Johan Frisoschool. Moeders verzamelden zich rondom de school en zorgden binnen no-time voor een heel mooi activiteitenprogramma. Van kastanjes bewerken tot fruitstokjes rijgen, gesponsord door Basmaci supermarkt en geregeld door één van de de moeders.

De Kinderstraat is onderdeel van Buurtkracht, een project dat zorgt voor verbinding en verbondenheid in de wijk. Naast de activiteiten als fruitstokjes rijgen was ook de sportmobiel van ViaVie Welzijn aanwezig. Daar werden allerlei sportmaterialen uitgehaald. Zo konden kinderen steltlopen, hockey spelen, voetballen, ballen gooien en nog veel meer leuke sporten onder begeleiding van volwassenen. 

Ook een aantal leerkrachten was actief. Zij zien het belang van de Kinderstraat. Veilig spelen in de buurt en vaker naar buiten. De directeur van de school, Petra Brouwer, is vol enthousiasme over de samenwerking die op gang komt. Dit is een mooie aanzet naar een sterkere gemeenschap rondom de school en in plan Zuid. Voor kinderen is het van belang dat ze naast school ook ontdekken waar ze in kunnen groeien en bloeien. Vooral in hun vrije tijd ontdekken ze waar hun passie ligt en waar ze beter in kunnen worden. Een veilige speelomgeving in een wijk waar jong en oud elkaar kent en helpt, draagt daar aan bij. 

De Kinderstraat bevordert de contacten tussen de bewoners jong en oud in de hele wijk. Sociale cohesie en leefbaarheid zijn ook thema’s waar de woningstichting De Goede Woning belang aan hecht. Daarom waren zij er ook en deelden koffie, thee en leuke gadgets uit. 

Wat de Kinderstraat nu betekent, moet ook weer terugkomen in de nieuwbouw van de Johan Frisoschool. Het moet een integraal kindcentrum worden met buurtfunctie, het hart van de wijk waar Buurtkracht, het project dat door ViaVie Welzijn is opgezet, tot bloei kan komen.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 6 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 9 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 11 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 11 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 13 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08