Twee buigende beelden van Wim Kwakernaak verwelkomen iedereen bij de expositie in het Kulturhus.
Twee buigende beelden van Wim Kwakernaak verwelkomen iedereen bij de expositie in het Kulturhus.

Kunstwerken in etalages en Kulturhus

Algemeen

HOLTEN - Een expositie van kunstwerken met het thema ‘Doorkijkje’ en ‘De Bovenste Plank’ in  de Nagelhoutzaal en op Kunstplaza in het Kulturhus Smidsbelt in Holten worden tot nu toe goed bezocht door Holtenaren maar ook door bijvoorbeeld toeristen. 

Deze kunstwerken, van schilderijen tot beelden, behoren toe aan diverse Holtense kunstenaars van de Vereniging Holtense Beeldende Kunstenaars (VHBK). In de Nagelhoutzaal wordt een ieder bij de ingang al begroet door twee buigende beelden, gemaakt door Wim Kwakernaak (gemengde technieken). Deze expositie is nog te bewonderen tot en met 27 november op maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

EtalageKunstRoute

Tevens is er een EtalageKunstRoute in Holten tot en met 30 oktober waarvoor ruim dertig winkeliers (een deel van) hun etalage beschikbaar stellen om kunstwerken te tonen van de leden van VHBK. Er is een grote variëteit aan kunstwerken te zien van zowel amateur- als beroepskunstenaars. Circa twaalf jaar geleden ontstond dit plan voor een dergelijke kunstroute. De route is circa 1,5 kilometer lang en kan zowel wandelend als fietsend worden afgelegd. De route begint in het Kulturhus.

Diverse Kunstwerken

Een inwoonster van Holten die regelmatig exposities bezoekt in het Kulturhus geeft aan dat dit een goede zaak is en dat er veel creativiteit in Holten is onder de Holtenaren. “De EtalageKunstRoute heeft als voordeel dat mensen al winkelend de kunstwerken kunnen bekijken. Het Kulturhus moet men bewust opzoeken en dat gebeurt dan misschien niet altijd. Maar je kunt hier vrij inlopen.” De mooiste kunstwerken zijn opgesteld, van schilderijen met thema’s als landschappen, portretten, sport of abstract en tevens allerlei beelden van keramiek of mooie schalen. Het is beslist de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

De VHBK is een vereniging van en voor Holtense beroeps- en vrijetijdskunstenaars en heeft zich tot doel gesteld een gunstig kunstklimaat te creëren voor inwoners en bezoekers van Holten. Zo organiseert de VHBK jaarlijks een Etalage Kunst Route, diverse workshops, excursies en exposities. De vereniging telt om en nabij de vijftig leden. Zie ook: www.vhbk.nl

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 2 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 4 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 20 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 22 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06