Max van den Bergh (83) en Jennie van den Bergh-Jansen (80) werden telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Hofland met hun diamanten huwelijk.
Max van den Bergh (83) en Jennie van den Bergh-Jansen (80) werden telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Hofland met hun diamanten huwelijk.

‘Heen en terug met de roeiboot’

Algemeen

Max van den Bergh (83) en Jennie van den Bergh-Jansen (80) uit Holten mochten op donderdag 11 november hun zestigjarig huwelijk vieren. Dat deden zij bij Grand Café de Biester in Holten waar zij een heerlijk etentje hadden met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Burgemeester Arco Hofland bracht hen telefonisch de felicitaties over (in verband met corona).

HOLTEN - Max is geboren en getogen in Wilp en Jennie in Gorssel. “Wij leerden elkaar kennen op de dansschool in Deventer. Zo kwam van het één het ander”, meent Max. Zij ‘pendelden’ op en neer met de fiets en moesten bij Gorssel dus ook over de IJssel. “Een alom bekende plek met een pontje, De Houtwal, maar destijds gingen we met de roeiboot. Die was van de familie Tuitert. Er was daar een telefoon, dan moest je bellen dat je naar de overkant wilde. Deze plek is ook bekend vanwege de oorlogsjaren. De Canadezen bouwden hier in 1945 een tijdelijke noodbrug waar alle materieel overheen ging. Dat was operatie Cannonshot, de codenaam voor de oversteek over de IJssel. Er zijn nog wel bunkers maar die zijn inmiddels helemaal begroeid.”

Boerderijtje

Na vier jaar verkering trouwde het stel in Gorssel en hield daar ook hun trouwfeest. Ze woonden een aantal jaartjes in een boerderijtje in Gorssel en daar werden hun twee kinderen geboren. “Het was een oud boerderijtje zonder comfort, met veel grond om te onderhouden maar zeker op een heel mooie plek langs de IJssel. Dat missen we nog weleens, al wonen we hier ook heel mooi,” meent het echtpaar.
Ze kochten 23 jaar geleden een huis in Holten waar zij tot nu toe nog steeds zelfstandig wonen. Zij kregen nog vier kleinkinderen en een achterkleinkind waarvan zij zeker genieten. Max: “Wij zijn gelukkig nog goed gezond en we gaan nog geregeld samen op pad.” Vroeger trokken zij met hun gezin veel rond in de camper en hebben veel Europese landen gezien.

Werkzaamheden

Max werkte in totaal vijftig jaar bij Pauw (volkswagendealer) in Deventer als automonteur. Jennie werkte tot aan hun trouwen als hulp in de huishouding en was tevens mantelzorger voor haar ouders. Ook nam zij in de jaren grotendeels de zorg van het gezin op zich. Max is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn (destijds) veertigjarig dienstverband bij zijn werk, 25 jaar (bestuurs)lid van het gemengd koor in Gorssel en 25 jaar lid van hengelsportvereniging ‘Tot ons Genoegen’ van Wilp. Jennie houdt zich graag bezig met het uitpluizen van de familiestamboom en maakt generatieboeken.

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 22 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More gisteren
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42