André Scheppink (SGP) vindt de sfeer in de coalitie goed voor de bevolking van Rijssen-Holten.
André Scheppink (SGP) vindt de sfeer in de coalitie goed voor de bevolking van Rijssen-Holten. Foto: Jan van de Maat

SGP maakt extra geld vrij voor uitvoering Masterplan Oosterhof

Algemeen

SGP-fractievoorzitter André Scheppink wil volgend jaar een extra impuls geven aan de uitvoering van het zogenaamde Masterplan voor landgoed de Oosterhof. De staatkundig gereformeerde voorman wil in de begroting voor volgend jaar 65.000 euro extra vrij maken voor het treffen van directe maatregelen en 300.000 euro voor cofinanciering van de vervolgplannen.

RIJSSEN - Het Masterplan Oosterhof voorziet in een grote opknapbeurt van landgoed de Oosterhof met omliggend gebied tot aan de Regge. Het unieke landschap voor rustige recreatie moet worden veilig gesteld en verbeterd. Lanen en paden krijgen een grotere belevingswaarde en de waterhuishouding moet worden verbeterd. Het Masterplan ligt al een aantal jaren op de plank omdat er geen geld is.

Vlot trekken

“De gelegenheid om het Masterplan vlot te trekken is er nu”, zegt Scheppink. “We vragen 65.000 euro om volgend jaar al te beginnen, maar we richten de blik ook op de langere termijn. Voor dit soort projecten zijn op provinciaal niveau ook subsidies te krijgen, maar dan wordt ook vaak een bijdrage van de gemeente zelf gevraagd. Om nu niet vast te lopen met projecten die op deze manier betaald moeten worden, reserveren we alvast 300.000 euro. Zo hoeft de uitvoering niet steeds onderbroken te worden en houden we de vaart erin”, benadrukt Scheppink.

Gunnen

Dat juist in deze tijden de gemeente een dikke portemonnee heeft en veel geld kan besteden is best uniek, volgens de coalitiepartners. “Maar dat komt omdat we onder alle omstandigheden altijd een degelijk financieel beleid voeren. We geven nooit alles tegelijk uit en bij bezuinigingen verdelen we de pijn zo gelijkmatig mogelijk.
Bovendien is de sfeer in de coalitie bijzonder goed en in die omstandigheden gunnen de partners elkaar ook zaken die ze zelf belangrijk vinden.”

Saai

In dit verband is zwembad De Koerbelt een voorbeeld. “Dat is zorgvuldig voorbereid en daar is voor gespaard, zodat deze miljoenenklus nu ook aangepakt kan worden. Voor de politieke beleving is een constructief werkende gemeenteraad misschien wat saai, “maar uiteindelijk schiet onze bevolking daar wel het meeste mee op,” aldus Scheppink. 

!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 37 minuten geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 4 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 6 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 10 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 22 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42