<p>RIJSSEN - Jannette Haverslag (GB) wil een veilige onderdoorgang bij het NS-station in Holten.&nbsp;</p>

RIJSSEN - Jannette Haverslag (GB) wil een veilige onderdoorgang bij het NS-station in Holten. 

(Foto: Jan van de Maat)

GemeenteBelang wil uitbreiding Oudheidkamer Hoolt’n en tunnel

GemeenteBelang (GB) wil volgend jaar extra geld vrijmaken voor uitbreiding van de Oudheidkamer Hoolt’n. Plaatsvervangend fractievoorzitter Jannette Haverslag zegt dat een uitbreiding van het Holtense museum noodzakelijk is om de publieksfunctie goed te kunnen vervullen. 

RIJSSEN- Het museum is gehuisvest in het oude gemeentehuis in de dorspkom. Haverslag wil voor de uitbreiding 125.000 euro vrijmaken.

Daarnaast wil GB 500.000 euro voor scholengemeenschap de Waerdenborch in Holten. “Deze school heeft een belangrijke regionale functie voor het voortgezet onderwijs in onze gemeente”, zegt Haverslag.

“Het gebouw moet toekomstbestendig worden gemaakt. Zoals het er nu naar uitziet betekent dat een deel gesloopt moet worden. De extra gelden zijn bestemd voor vernieuwbouw en de kosten die zijn gemoeid met tijdelijke huisvesting van de leerlingen tijdens de bouw.”

Stationstunnel Holten

GB wil overigens ook geld vrijmaken voor een onderzoek naar een ongelijkvloerse verbinding voor fietsers en voetgangers nabij het NS-station in Holten. Haverslag wil daar graag 200.000 euro voor hebben. “Een tunnel onder de spoorlijn zou daar heel nuttig zijn. De huidige gelijkvloerse spoorwegovergang naar de Holter Enk en de Holterberg wordt nu al zeer druk gebruikt. De drukte richting de Holterberg als uitloopgebied zal alleen maar toenemen nu er op het Enko-terrein 150 woningen bij komen.”

“In dat geval moet je geen spoorlijn als barrière hebben om vanuit het dorp op een veilige manier de natuur in te kunnen gaan. Daarom willen we dat geld voor een onderzoek, maar ook voor de voorbereidingen die zo’n grote investering zullen vragen.”

Slim investeren 

De coalitiepartijen steunen elkaars gepresenteerde voorstellen. “Die tunnel is een mooi voorbeeld van slim investeren”, zegt André Scheppink (SGP). “We hebben dit geld nu ter beschikking en alle tunnels in de gemeente zijn er gekomen door cofinanciering.”

“Omdat we met elkaar prima samenwerking en ondernemend besturen, werken we op deze manier aan multiplier-effect om nog meer geld van andere overheden en fondsen los te krijgen.”

Meer berichten
 
Auto zoeker