RIJSSEN - Jannette Haverslag (GB) wil een veilige onderdoorgang bij het NS-station in Holten.
RIJSSEN - Jannette Haverslag (GB) wil een veilige onderdoorgang bij het NS-station in Holten. Foto: Jan van de Maat

GemeenteBelang wil uitbreiding Oudheidkamer Hoolt’n en tunnel

Algemeen

GemeenteBelang (GB) wil volgend jaar extra geld vrijmaken voor uitbreiding van de Oudheidkamer Hoolt’n. Plaatsvervangend fractievoorzitter Jannette Haverslag zegt dat een uitbreiding van het Holtense museum noodzakelijk is om de publieksfunctie goed te kunnen vervullen. 

RIJSSEN- Het museum is gehuisvest in het oude gemeentehuis in de dorspkom. Haverslag wil voor de uitbreiding 125.000 euro vrijmaken.

Daarnaast wil GB 500.000 euro voor scholengemeenschap de Waerdenborch in Holten. “Deze school heeft een belangrijke regionale functie voor het voortgezet onderwijs in onze gemeente”, zegt Haverslag.

“Het gebouw moet toekomstbestendig worden gemaakt. Zoals het er nu naar uitziet betekent dat een deel gesloopt moet worden. De extra gelden zijn bestemd voor vernieuwbouw en de kosten die zijn gemoeid met tijdelijke huisvesting van de leerlingen tijdens de bouw.”

Stationstunnel Holten

GB wil overigens ook geld vrijmaken voor een onderzoek naar een ongelijkvloerse verbinding voor fietsers en voetgangers nabij het NS-station in Holten. Haverslag wil daar graag 200.000 euro voor hebben. “Een tunnel onder de spoorlijn zou daar heel nuttig zijn. De huidige gelijkvloerse spoorwegovergang naar de Holter Enk en de Holterberg wordt nu al zeer druk gebruikt. De drukte richting de Holterberg als uitloopgebied zal alleen maar toenemen nu er op het Enko-terrein 150 woningen bij komen.”

“In dat geval moet je geen spoorlijn als barrière hebben om vanuit het dorp op een veilige manier de natuur in te kunnen gaan. Daarom willen we dat geld voor een onderzoek, maar ook voor de voorbereidingen die zo’n grote investering zullen vragen.”

Slim investeren 

De coalitiepartijen steunen elkaars gepresenteerde voorstellen. “Die tunnel is een mooi voorbeeld van slim investeren”, zegt André Scheppink (SGP). “We hebben dit geld nu ter beschikking en alle tunnels in de gemeente zijn er gekomen door cofinanciering.”

“Omdat we met elkaar prima samenwerking en ondernemend besturen, werken we op deze manier aan multiplier-effect om nog meer geld van andere overheden en fondsen los te krijgen.”

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 21 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55