Afbeelding

Kansengelijkheid en kleinschaligheid

Algemeen

RIJSSEN - Het onderwijsaanbod van CGS Reggesteyn is zeer breed, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Daarmee is thuisnabij onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. Bovendien wordt in het kader van kansengelijkheid, aan elke leerling een laptop ter beschikking gesteld.

Om het brede onderwijsaanbod te kunnen faciliteren en huisvesten, is natuurlijk een ‘groot’ gebouw nodig. Tóch gaat dit hand in hand met kleinschaligheid. Neem nou het gebouw van de vestiging in Rijssen, daar heeft elke leerweg z’n eigen gang. Leerlingen hoeven dus niet de hele school door, maar bewegen zich met hun klasgenootjes alleen binnen een bepaald gedeelte van de school. Dat je pauze met z’n allen viert, zorgt juist weer voor een gezellige sfeer en maakt ook dat je leerlingen met andere interesses ontmoet. Een mooie afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij waar ze onderdeel vanuit maken!

Zelf ervaren hoe het is om naar CSG Reggesteyn te gaan? Wellicht handig om de volgende data dan in de agenda te noteren: 18 & 23 november Ouderinformatieavond om 19.00 uur (Fysiek in kleine setting op gepaste afstand) en op 24 november vindt er een digitale ouderinformatieavond plaats. Aanmelden kan via www.reggesteyn.nl/aanmelden. Op 19 januari Open Huis van 14.30 uur – 16.30 uur (voor leerlingen en ouders) en Open Huis van 18.30 uur – 20.30 uur (voor alle belangstellenden).

Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 1 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 5 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 7 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00