<p>RIJSSEN - No&euml;l Aalderink voert actie voor ALS-onderzoek en is dinsdag te gast in het Radio 350-programma Plat Zat.</p>

RIJSSEN - Noël Aalderink voert actie voor ALS-onderzoek en is dinsdag te gast in het Radio 350-programma Plat Zat.

(Foto: Lia Ligtenberg)

Radio 350 Plat Zat voert ALS-actie voor Heel Twente Bakt

ALS-actievoerder Noël Aalderink is dinsdagavond te gast in het Radio 350-programma Plat Zat.

RIJSSEN - Het wekelijkse actualiteitenprogramma in de streektaal staat geheel in het teken van de actie om geld in te zamelen in de strijd tegen de spierziekte ALS.
Gast in het programma is Noël Aalderink. Zij is betrokken de geldinzamelingsactie voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS en het vinden van een medicijnen tegen de progressieve spierziekte.

Bakpakket

Aalderink is pleitbezorger van de actie. Zij brengt de bakpakketten onder de aandacht van het publiek. Het bakpakket bevat boeren cakemix, appeltaartmix en pannenkoekmix voor € 9,50. De pakketten worden beschikbaar gesteld door de molenaar van Molen De Hoop in Zevenaar.

Kostenaftrek

De opbrengst gaat naar de ALS-stichting. Het mooie van deze actie is dat alle geldbedragen die bedrijven of particulieren doneren, ook honderd procent te goede komen aan de ALS-actie. Dat kan doordat alle deelnemers de bijkomende kosten voor eigen rekening nemen. Vervoerskosten worden uit eigen portemonnee betaald of er wordt een andere oplossing voor gevonden. Het bedrag dat iemand geeft, gaat rechtstreeks naar de ALS-doelen en zijn voor de actievoerders zelfs niet meer bereikbaar.

Andere acties

De actievoerders richten zich de komende weken op Heel Twente Bakt, maar wie dat wil kan op geheel eigen wijze in actie komen. De initiatiefnemers willen helpen met het bedenken van acties, maar vindingrijke en goedwillende mensen ook weer niet voor de voeten lopen. “Laat iedereen vooral in actie komen door iets te doen wat ook veel voldoening geeft, want het zou jammer zijn dat er geld en energie verloren gaat omdat je niet graag bakt bijvoorbeeld.”

Mont Ventoux

Na de Twente-Baktcampagne heeft initiatiefnemer Lia Ligtenberg nog een tweede actie in in petto, namelijk volgend jaar de Mont Ventoux beklimmen voor het goede doel. Wie daar oren naar heeft, kan kijken op www.tourduals.nl/team/met-lia-on-tour-d-als

Plat Zat begint dinsdagavond om 19.00 uur en te beluisteren via internet of in de ether op 92.3 FM. Ook de dialectcolumn staat in het teken van de ALS-actie. Presentatie is in handen van Anja Brok.

Meer berichten