<p>Het bouwbord bij de bouwput van het nieuwe zwemcomplex werd door onder anderen wethouder Jan Aanstoot verricht.&nbsp;</p>

Het bouwbord bij de bouwput van het nieuwe zwemcomplex werd door onder anderen wethouder Jan Aanstoot verricht. 

Nieuw en duurzaam zwemcomplex

Het bouwbord werd onlangs onthuld bij het nieuw te bouwen zwemcomplex De Koerbelt in Rijssen en tevens werd de bouwovereenkomst getekend door diverse betrokkenen bij de bouw.

RIJSSEN - De onthulling en de ondertekening werden onder belangstelling van genodigden vanuit de gemeente Rijssen-Holten, (onder)aannemers en buren verricht. Ze keken op dat moment allen uit over de momenteel bouwput maar eind 2022 hoopt men het mooie en duurzame binnen- en buitenzwembad met veel voorzieningen gerealiseerd te hebben. 

Wethouder Jan Aanstoot heette een ieder welkom nadat de aanwezigen genoten hadden van een kop koffie/thee met een ‘Riessens’ hartje in het herfstzonnetje. “Er zijn vanaf 2013 heel wat inspiratiesessies geweest en uiteindelijk wordt het een prachtig, duurzaam en toekomstbestendig zwemcomplex met een ligweide, omzoomd door een groene rand. De Koerbelt 2.0”, aldus Aanstoot. Richard Fransen van Akor/Draisma bouw voerde daarna het woord. “We gaan er iets heel moois van maken al is de markt momenteel erg onder druk. We werken zoveel mogelijk met de lokale aannemers en onderaannemers.” Giel ten Berge, projectleider van de gemeente Rijssen-Holten noemt het zelfs een primeur voor Nederland.

Diverse baden

Het binnenzwembad wordt compleet vernieuwd en het buitenbad helemaal gerenoveerd. In het binnenbad komt zowel een wedstrijdbad (25 meter met 8 banen) als recreatiebad (25 meter met 4 banen) met gedeeltelijk beweegbare bodem voor de diverse doelgroepen, een bubbelbad en peuterbad en tevens een lange glijbaan. Het buitenbad wordt een wedstrijdbad van 50 meter met familieglijbaan en daarnaast een speciaal spraypark voor de kleintjes. Tevens kan men straks genieten van een buitenterras in de middagzon met horecagelegenheid. Het nieuwe moderne en strak ogende zwemcomplex is een ontwerp van architectenbureau Reitsema & Partners uit Rijssen, de bouw is in handen van Akor/Draisma en Van Dam Installaties uit Rijssen en Hollander techniek uit Almelo.

Duurzame oplossingen

Er waren al een aantal jaren gesprekken gaande over de toekomstbestendigheid van de zwembaden van zowel Rijssen als Holten omdat er per jaar een ton bezuinigd moest worden op de sport in het algemeen. Het was noodzakelijk dat het zwembad in Rijssen vernieuwd moest worden. De gemeente Rijssen-Holten geeft aan dat de exploitatiekosten van het energieneutrale zwemcomplex binnen de perken blijven. Dit heeft mede te maken met de duurzame oplossingen zoals zonnepanelen (met opslag van energie door middel van accu’s) en andere automatiseringsprocessen. De prijzen kunnen hierdoor lager gehouden worden dus bezoekers gaan ook niet meer entreekosten betalen dan nu het geval is. Het huidige binnenbad is nog een poos toegankelijk voor de zwemliefhebbers. Eventueel kunnen zij uitwijken naar Holten.

Meer berichten
 
Auto zoeker