<p>Arend-Jan en Dien Dannenberg vierden onlangs hun diamanten huwelijk.</p>

Arend-Jan en Dien Dannenberg vierden onlangs hun diamanten huwelijk.

Elkaar ontmoet in de Grotestraat

Arend-Jan Dannenberg (83) en Dien Dannenberg-Wessels (82) uit Rijssen vierden zondag 14 november hun diamanten huwelijk. Vanwege corona bleef alles kleinschalig en kwamen alleen de kinderen even langs.

RIJSSEN - “De bedoeling was om op vrijdag 19 november een feestje voor een man of veertig te geven bij De Poppe in Markelo maar dat hebben we dus afgeblazen. Wie weet kan dat later alsnog doorgaan”, meent het echtpaar. Burgemeester Arco Hofland bracht hen telefonisch de felicitaties over namens de gemeente Rijssen-Holten.

Aantal verhuizingen

Zowel Arend-Jan als Dien zijn geboren en getogen Rijssenaren. Zij leerden elkaar kennen ‘in de Grotestraat’ in Rijssen zoals zovelen elkaar hier ontmoet hebben. Ze trouwden na ruim vier jaar verkering. Zij woonden eerst vijf jaar in Rijssen en verhuisden toen naar Zwijndrecht waar Arend-Jan als leraar in technische vakken terecht kon op een technische school. Hij had al ervaring als constructiebankwerker en lasser bij Schrooten. Zij woonden hier zeven jaar. Daarna verhuisden zij naar Wijk en Aalburg (Brabant) en woonden daar drie jaar. Vervolgens nog zeven jaar in Veenendaal. “Dit was allemaal in verband met het werk van Arend-Jan”, aldus Dien. Inmiddels wonen zij alweer 25 jaar in Rijssen nadat Arend-Jan hier op de voormalige LTS aan de slag kon. “Ook weer fijn om in Rijssen terug te komen, daar waar je vandaan komt”, meent het echtpaar.

Werkzaamheden

Arend-Jan en Dien kregen drie dochters, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Dien komt uit een zakelijk gezin en hielp voor hun trouwen mee in het aannemersbedrijf van haar vader betreft de boekhouding. Na haar trouwen deed ze de boekhouding voor Schreuder, groothandel in school- en schrijfbehoeften totdat ze naar Zwijndrecht verhuisden.
Weer terug in Rijssen werkte Dien nog tot haar 72e voor keukenbedrijf Voortman. “Nadat klanten een keuken hadden gekocht, ging ik er na een poosje langs met een presentje en om te peilen of de keuken goed beviel of dat men toch nog klachten had. Ik deed dit voor filialen in het hele land. Nadat Arend-Jan op zijn 62e met pensioen kon, ging hij regelmatig mee”, vertelt Dien.

Camper

Met de kinderen gingen zij geregeld op vakantie in het buitenland. Nadat de kinderen de deur uit waren trokken ze er met z’n tweetjes op uit in de camper. Arend-Jan en Dien wonen nog zelfstandig maar Dien heeft wel thuiszorg nodig. “Mijn hoofd wil nog veel meer dan mijn lichaam aankan, het is niet anders. Ik houd van puzzelen, dat scheelt.” Arend-Jan is nog wat fitter en speelt met name geregeld een potje golf en doet nog vrijwilligerswerk bij De Mors. 

Meer berichten
 
Auto zoeker