<p>Patrick Schothuis (r) overhandigd de cheque aan Gerrit te Winkel. Op de achtergrond het schilderij van Herman Klein Velderman.</p>

Patrick Schothuis (r) overhandigd de cheque aan Gerrit te Winkel. Op de achtergrond het schilderij van Herman Klein Velderman.

Cheque overhandigd aan oudheidkamer Hoolt’n

HOLTEN - Tijdens een informele bijeenkomst heeft de oudheidkamer Hoolt’n een cheque ter waarde van 1.250 euro in ontvangst mogen nemen. Eerder werd ook al eenzelfde bedrag gedoneerd aan het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats.

Uit handen van de heer Patrick Schothuis, CEO van Aebi Schmidt Nederland kreeg Gerrit te Winkel, coördinator van de fotowerkgroep van oudheidkamer Hoolt’n een cheque van 1.250 euro. Het bedrag is een deel van de voorlopige verkoopopbrengst van het boek ‘Smeden als het ijzer heet is’.

Gerrit heeft veel foto’s en scans die gebruikt zijn voor het boek uit de archieven van de oudheidkamer aangereikt. Met de overhandiging van de cheque werd zijn bijdrage nog eens onderstreept. 

Het boek, geschreven door historicus Henk Grobben, beschrijft de ontwikkeling van smederij “Herman Klein Velderman” tot internationaal fabrikant van machines voor de gladheidbestrijding vanaf het jaar 1939 tot 1999. De ontwikkeling heeft geleid tot de onderneming Aebi Schmidt Nederland, die het uitbrengen van het boek heeft gesponsord.
Naast het persoonlijke deel over Herman Klein Velderman, wordt de ontwikkeling van het bedrijf in woord en beeld gebracht. Herkenbare verhalen, gelardeerd met foto’s en anekdotes, over het wel en wee van personeel en bedrijf!

Onder meer “Een echt en mooi boek, goed geschreven”, “Ik begon er in te lezen en heb het in één ruk uitgelezen” en “Een indrukwekkend verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van Herman Klein Veldermans bedrijf” zijn de reacties van lezers.

Het boek is te koop bij Primera Holten, Read shop Rijssen en Cultuurhuus Bathmen voor 15,- euro. Hiervan gaat 10,- euro naar goede doelen in Holten.

Meer berichten
 
Auto zoeker