Door een crowdfundingsactie krijgen kinderen van de voedselbank dit jaar weer Sinterklaascadeautjes.
Door een crowdfundingsactie krijgen kinderen van de voedselbank dit jaar weer Sinterklaascadeautjes.

Sinterklaascadeautjes voor kinderen

Algemeen

Linda Wolterink uit Holten is alweer druk in de weer met het inpakken van sinterklaascadeautjes. Zij verzorgt al enkele jaren sinterklaascadeautjes, speciaal voor kinderen van de voedselbank Rijssen-Holten.

HOLTEN-RIJSSEN - Wolterink runt de kledingwinkel Lotz of Linde in Holten en had daarbij eerder ook altijd een afdeling Lotz of Toys. “Tot 2020 was er rond deze tijd altijd een gezellig sinterklaasfeestje bij De Oude Plus in Rijssen, speciaal voor de kinderen van de voedselbank Rijssen-Holten. Ze kwamen dan gezellig met de ouders en er was een Sint en een Piet aanwezig. Ze kregen dan altijd een extra cadeautje, maar helaas kon dit vorig jaar op deze manier niet doorgaan vanwege corona en nu helaas ook niet”, aldus Linda.

Cadeautjes

“Net als vorig jaar willen wij, ondanks alles, wel weer graag een cadeautje regelen voor de kinderen van de voedselbank. We geven dus de cadeaus weer mee tijdens de uitgifte van de voedselpakketten. Ieder kind tot en met 18 jaar krijgt twee presentjes.” Eerder hield Linda altijd een flessenspaaractie in de winkel omdat ze het belangrijk vond dat de kinderen van de voedselbank ook een mooi cadeau zouden krijgen. “Het hele jaar door konden mensen hier hun lege flessen brengen en met de opbrengst daarvan werden de cadeautjes voor de kinderen verzorgd. Maar vanwege de coronaperikelen hadden en hebben wij de flessenactie op een laag pitje gezet.

Crowdfundingsactie

Dit jaar is een crowdfundingsactie opgezet in de winkel en hebben Linda en haar medewerkers veel donaties gekregen via particulieren. Linda: “Daar willen wij hen heel hartelijk voor bedanken. Daarom kunnen wij dit jaar alle kinderen weer leuke cadeautjes geven.”

Ook de bestuursleden van de kleding- en voedselbank Rijssen-Holten zijn blij dat de kinderen alsnog presentjes ontvangen. “Niet alleen de jongere kinderen maar ook de pubers krijgen een cadeau. Wij willen Linda Wolterink en medewerkers en ook de gulle gevers van de crowdfundingsactie namens de voedselbank bedanken. De kinderen waren er vorig jaar heel blij mee en dat zullen ze nu ook zeker zijn.”

 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 3 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 19 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 21 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum gisteren
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43