In De Hoge Wal zit ‘t Kruidnootje, een winkeltje dat wordt gerund door studenten van ROC Twente en CSG Reggesteyn Rijssen.
In De Hoge Wal zit ‘t Kruidnootje, een winkeltje dat wordt gerund door studenten van ROC Twente en CSG Reggesteyn Rijssen.

‘Laat je verrassen’

Algemeen

Het ziet er gezellig uit bij de pop-up store, genaamd ‘t Kruidnootje, gerund door Estelle, MBO-student van ROC Twente en Robin, Thomas, Feyza, Gera en Milan, leerlingen van CSG Reggesteyn Rijssen. Zij verkopen allerlei Sinterklaaslekkernijen zoals allerlei soorten en smaken pepernoten, chocoladeletters, speculaas en ook Rijssense hartjes.

RIJSSEN - Sinds maandag 22 november is dit winkeltje geopend in winkelcentrum De Hoge Wal in Rijssen Na zaterdag 4 december zullen de deuren gesloten blijven.

Deze winkel heeft alles te maken met het project Matsi waar zowel ROC Twente alsook CSG Reggesteyn aan meewerken, in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en de Provincie Overijssel. Het is de bedoeling dat deze zes jongeren vanuit hun profielkeuze en opleiding leren omgaan met de retailbranche zoals plannen, aansturen, samenwerken, afspraken nakomen, verkopen en met mensen omgaan. Wat Estelle betreft, gaat dit nu om een examenopdracht en voor de leerlingen van Reggesteyn is dit een ‘snuffelstage’. De beide scholen werken al een paar jaar samen in een doorlopende route economie; de zogenoemde Rijssense Retailroute. VMBO-leerlingen met het profiel Economie & Ondernemen worden bij praktijkopdrachten begeleid door MBO-studenten van de opleiding Manager Retail om op deze manier gezamenlijk een winkel in het centrum van Rijssen te runnen.

Om de winkel te runnen, krijgen de leerlingen producten van ondernemers. In dit geval zijn het producten van bakkerij Nollen. Met hen hebben zij inkoopafspraken en dergelijke gemaakt. Een deel van de winst gaat naar Nollen, een deel naar het Matsi-project en een deel naar de leerlingen. “Van dit geld kunnen wij bijvoorbeeld excursies bekostigen om op die manier het retail-onderwijs nog meer eigentijds te kunnen maken”, vertelt docent J. Pluimers van CSG Reggesteyn. Volgens Estelle (MBO) is dit project een goede manier om kennis te maken met het bedrijfsleven. “Je leert op deze manier echt hoe het is om een winkel te runnen. Dit is een toplocatie, er lopen veel mensen langs die net hun boodschappen hebben gedaan en vervolgens bij ons langskomen.”

Ook zijn er kleurplaten gemaakt en gedrukt die bij ‘t Kruidnootje afgehaald kunnen worden. Op 1 december kan men deze tussen 12.30 uur en 14.15 uur inleveren om kans te maken op een prijs. De openingstijden zijn: maandag tot en met woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 1 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 20 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50