<p>Henk van de Maat, sportverslaggever, programmamaker en de grote motor van Radio 350, is overleden.&nbsp;</p>

Henk van de Maat, sportverslaggever, programmamaker en de grote motor van Radio 350, is overleden. 

Radio 350-boegbeeld Henk van de Maat overleden

De grote motor van Radio 350, Henk van de Maat, is zondag 28 november op 71-jarige leeftijd overleden.

RIJSSEN - Van de Maat was van meet af aan betrokken bij het lokale radiostation, Radio 350. Hij maakte het nieuwsprogramma Het Lopende Vuurtje, was sportverslaggever en bedenker en maker van het streektaalprogramma PlatZat.

Afgelopen uitzending werd Van de Maat in PlatZat herdacht. Presentatrice Anja Brok memoreerde Van de Maat als een man met het hart op de juiste plek. “Hee wes der aaltied. Iej konn van um op-an!”

Van de Maats belangstelling voor de medemens, nieuws en amateursport kwamen hem goed van pas bij zijn werk voor Radio 350. Een aantal keren organiseerde hij het Rijssense sportgala. Hij raakte gemakkelijk aan de praat met mensen, maar liet zich ook niet met een kluitje in het riet sturen. Hij kon kritisch zijn en vasthoudend, vooral als hij onrechtmatige bedoelingen veronderstelde.

Zijn sporthart lag bij de amateursport. Hij voelde zich aard- en nagelvast verbonden met zijn voetbalvereniging, Sportclub Rijssen. De gevolgen van corona zijn hem fataal geworden. Henk laat een vrouw, Hermien, en zoon Remko na.

Meer berichten
 
Auto zoeker