Gesprekjes in de bus naar Almelo

Herman Mensink (89) en Jenny Mensink-Rohaan (88) mochten op dinsdag 30 november hun 65e trouwdag vieren. Eigenlijk hadden ze nog een etentje willen houden, samen met hun drie kinderen, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, maar dat ging niet door vanwege corona. Burgemeester Arco Hofland bracht het echtpaar telefonisch de felicitaties over namens de gemeente Rijssen-Holten.

RIJSSEN - Herman is een geboren en getogen Rijssenaar en Jenny komt uit Enter. “We kenden elkaar al van de mulo in Rijssen. We kwamen daarna allebei te werken in Almelo in de textielbranche. Herman bij LTM en ik bij Bendien Smits. We zaten dus bij elkaar in de bus en voerden diverse leuke gesprekken maar verkering hadden we toen nog niet”, vertelt Jenny.
“Nee dat kwam later pas toen ik Jenny zocht rondom het Parkgebouw, de ontmoetingsplaats in die tijd. Toen bleek ze volgens haar vriendinnen een eind verderop op een bankje te zitten. Maar ik heb haar gevonden hoor”, lacht Herman.

Verhuizingen

Na circa vijf jaar verkering trouwden zij en hielden hun huwelijksfeest bij (destijds) Koenderink in Enter. Ze kwamen te wonen in een flatwoning in Almelo. “Het beroep van mijn vader heette officieel arbeidsanalist. Dat kon ik vroeger altijd moeilijk uitleggen aan mijn vrienden. Dan zei ik als grap: ‘Mijn vader kijkt toe hoe andere mensen werken’. Daar keken ze nog vreemder van op”, vertelt zoon Martin.
Het gezin verhuisde onder meer naar het noorden van het land voor Hermans werk. Maar uiteindelijk kwamen zij weer in Almelo terecht, tot 1978. De confectie-industrie werd toen verplaatst naar de lagelonenlanden. Omdat Herman ander werk zocht, verhuisden ze nog twee keer om uiteindelijk in 2002 in Rijssen neer te strijken. Hier wonen ze nog steeds zelfstandig en met veel plezier.

Bezigheden

Jenny werkte in de tijd als vertegenwoordiger voor allerlei producten zoals bijvoorbeeld van de merken Tupperware en Moulinex. Zij reed met de auto overal naartoe. Toen de kinderen het huis uit waren, werkte ze nog een tijd als boekhoudster voor een onroerend goed maatschappij. “Wat dat betreft was ik mijn tijd misschien vooruit”, vertelt Jenny.
Herman en Jenny zijn beiden nog redelijk tot goed gezond. Herman: “We gaan er nog op uit met de auto of maken een fietsronde. Dan ga ik met de elektrische fiets en Jenny met de scootmobiel. Onze benen willen niet zo goed meer.”
Het echtpaar ging vroeger met de kinderen op vakantie met de caravan naar diverse Europese landen (later ook met z’n tweetjes in Nederland) en hebben verre reizen gemaakt naar onder meer Canada, Thailand en China. Tevens deden (en doen) zij allerlei vrijwilligerswerk.

Meer berichten
 
Auto zoeker