Maik Duin naar plek 25 en 27 in European Talent Cup in Valencia

Maik Duin nam deel aan de laatste ronde van de European Talent Cup 2021 in Valencia, de sterkste standaard Moto3 competitie ter wereld. In een deelnemersveld van 51 rijders wist de Ernst Dubbink Eveno Racing coureur zich op een natte baan als negentiende te kwalificeren. In de droge races finishte Maik als vijfentwintigste en zevenentwintigste. 

RIJSSEN/VALENCIA - Nadat het Honda Talent Challenge kampioenschap 2021 vroegtijdig was afgerond, besloot Ernst Dubbink Eveno Racing om samen met Maik Duin nog met een aantal gastoptredens in andere talentencompetities aan de start te verschijnen. Zo werd er gereden in de British Talent Cup op Donington Park en zo stond de jonge coureur uit Rijssen aan de start tijdens de laatste ronde van het Spaanse CEV kampioenschap in de European Talent Cup. Er werd gereden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, waar een week eerder de laatste Grand Prix werd georganiseerd. Het doel was om er een leerzaam weekend van te maken.

De European Talent Cup is de sterkste standaard Moto3 klasse ter wereld en wordt gezien als een opstapklasse richting het Junior-WK en vervolgens de Grand Prix. Het deelnemersveld bestond uit 51 rijders, waarvan er 28 rijders zich rechtstreeks kwalificeren voor de hoofdraces. 


Maik Duin voelt zich thuis op de natte baan in Valencia. 

Kwalificatie

Tijdens trainingsdagen was het veelal nat of half nat. In de kwalificaties was de baan zelfs kletsnat, omstandigheden waarin Maik zich goed thuis voelt. Vanwege het grote deelnemersveld wordt er getraind in twee groepen. In de eerste kwalificatie had Maik wat problemen met een beslagen vizier, maar desondanks wist hij wel de vijftiende tijd van zijn groep te noteren. In de tweede kwalificatie zette Maik de tiende tijd van zijn groep op de klokken, wat ruim voldoende was om zich te plaatsen voor de hoofdraces. Maik kwalificeerde zich zelfs als negentiende in het sterke deelnemersveld. 

Races

Maik hoopte dan ook dat het zondag, toen er twee races op het programma stonden, zou gaan regenen. De jonge coureur had het gevoel in deze omstandigheden met de snellere rijders mee te kunnen. Dat was niet het geval, want de zon scheen en het was droog. Toch stuurde Maik zijn Honda naar een vijfentwintigste en zevenentwintigste plaats. Het was voor Maik een zeer leerzaam weekend in een sterk kampioenschap, waarin hij een uitstekende indruk heeft gemaakt.


Meer berichten