<p>RIJSSEN - VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg wil meer vrijheid voor motorcrossers. Raadslid Jan Noeverman (SGP) luistert aandachtig.</p>

RIJSSEN - VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg wil meer vrijheid voor motorcrossers. Raadslid Jan Noeverman (SGP) luistert aandachtig.

(Foto: Jan Joost )

Motorcrossers Rijssen-Holten meer vrijheid

De VVD vindt dat het motorcrossen in de gemeente Rijssen-Holten op meer plaatsen mogelijk moet zijn.

RIJSSEN -In de afgelopen raadsvergadering voerde VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg een vurig pleidooi om de motorcrossers aan minder strenge banden te leggen. De gemeenteraad discussieerde over een aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening en de VVD’er zag zijn kans schoon om iets te doen voor de motorcrossers. De huidige situatie is dat het motorcrossen nergens in de gemeente is toegestaan. Het crossterrein aan de Holterstraatweg valt buiten de regeling. Maar wie toch een wedstrijd wil organiseren, moet daarvoor speciaal een vergunning aanvragen. Burgemeester Arco Hofland wil dit graag zo houden, omdat motorcrossen ook overlast kan veroorzaken en dan kun je er tegen optreden. “Ik heb het niet over de boerenzoon die een rondje rijdt over het pas gemaaide maïsland van zijn vader. Maar als de maïsprijs laag is en de boer verhuurt zijn akker als crossterrein, dan veroorzaakt dat overlast en hebben we nu nog een instrument in handen om daar iets tegen te doen.” GemeenteBelang en D66 steunden de VVD. De andere partijen niet. Voorstel werd verworpen: 12 stemmen tegen en 7 stemmen voor.

Meer berichten
 
Auto zoeker