<p class="Fotobijschrift" pstyle="Fotobijschrift">Door het briefje blijven kinderen naar het kerstdorp kijken.</p>

Door het briefje blijven kinderen naar het kerstdorp kijken.

‘Blijf gerust staan om het goed te kunnen bekijken’

Aan de Walstraat 8 in Rijssen staat een kerstdorp opgesteld en iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen. 

RIJSSEN - Vorig jaar stond er al kerstversiering bij Marcel Altink in de vensterbank. Dat trok toen al de aandacht van kinderen, die bleven staan kijken en wijzen. “Toen kreeg je de actie met de knuffelberen, waardoor veel mensen met kinderen op zoek gingen naar beren in de vensterbank. Daaruit is het idee ontstaan om nu een kerstdorp in de vensterbank te plaatsen”, vertelt Altink. Het doel is om toch even een lach op het gezicht te toveren bij zowel de kinderen als de volwassenen.
“We krijgen erg veel positieve reacties en duimpjes omhoog door het raam! Sommige kinderen komen vaker kijken. In het begin bleven de kinderen staan kijken, maar werden door hun ouders weg gehaald voor het raam. Het is toch een beetje raar om bij vreemden naar binnen te kijken.”
Nu blijven kinderen en ouders ongegeneerd kijken. “Ik dacht dat moet anders dus heb ik een briefje opgehangen dat het daarvoor bedoeld is! Nu gaat het een stuk beter en blijven ze echt staan kijken en zoeken naar de dieren!”
In het kerstdorp lopen niet alleen vreemde dieren door de straten, ook Bliksem McQueen en Lego-poppetjes zijn te vinden in het dorp. Ook ‘s avonds is het verlichte kerstdorp aan de Walstraat te bewonderen.

Meer berichten
 
Auto zoeker