Leerlingen van de Beatrixschool zamelden lege flessen in om met het statiegeld een bijdrage te leveren aan de beleeftuin van Eltheto.
Leerlingen van de Beatrixschool zamelden lege flessen in om met het statiegeld een bijdrage te leveren aan de beleeftuin van Eltheto.

Beatrixschool houdt actie voor beleeftuin Eltheto

Algemeen

RIJSSEN - De sponsoractie voor de realisatie van de beleeftuin bij verpleeg- en verzorgingshuis Eltheto (Carintreggeland) in Rijssen, opgezet door de activiteitenbegeleiding van Eltheto in samenwerking met de Beatrixschool, is succesvol verlopen. Er is een bedrag van 2600 euro bijeengebracht.

Er werd door de school onder andere een verloting gehouden met mooie prijzen, geschonken door Rijssense ondernemers. Tevens hebben een aantal ondernemers een financiële bijdrage geschonken. Leerlingen van de Beatrixschool hebben veel loten verkocht en daarnaast hield de school voor haar leerlingen nog een (lege) flessenactie waarmee zij prijsjes konden winnen.

“Wij als activiteitenbegeleiding zijn blij dat De Beatrixschool zo’n mooi bedrag heeft opgehaald. Dit is nog niet helemaal het eindbedrag van de school, er kan nog een klein beetje bij komen. De kinderen hebben zich volledig ingezet met de lotenverkoop en met de lege flessenactie. We hoorden leuke verhalen over dat zij maar bleven komen met flessen om daarna weer een lootje te trekken op school. Daarnaast waren er mensen die wel flessen inleverden maar er geen lootje voor terug wilden hebben. Verder willen we alle bedrijven die ook een bijdrage hebben geschonken nogmaals danken”, vertelt Sandra Wessels namens de activiteitenbegeleiding. 

Een beleeftuin is een tuin die geest en zintuigen prikkelt door geur, aanraking, geluid en smaak. In de beleeftuin komen diverse bloemen, zodanig dat de tuin het hele jaar door in bloei staat. Met brede paden, strakke lijnen en elementen als verhoogde kweekbakken, pluktuin en een volière. Wessels “Maar ook bijvoorbeeld een beweegtoestel en een muziekbol. Het is de bedoeling dat deze tuin de bewoners aanzet tot bewegen en buiten zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit het dementieproces vertraagt.”

De tuin wordt ingericht door de stichting Zinderen in samenwerking met hoveniersbedrijf Troost. “Wij maken een omgeving waardoor het voor bewoners weer gaat ‘zinderen’. Bewegen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor ouderen en kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Aan de hand van gezondheidsrapporten adviseren wij over de beleef- en beweegtuin zodat het aansluit op de behoeften van de bewoners”, meent Michael Wolbers van de Stichting Zinderen.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03