Steunactie voor Stichting Teripang

Het bestuur van Stichting Teripang in Rijssen is al een tijd lang actief om het gebouw Teripang aan de Graaf Ottostraat zowel van binnen als van buiten van een goede onderhoudsbeurt te voorzien. In het gebouw is al van alles gebeurd zodat, wanneer de coronaregels dit weer toestaan, hier diverse activiteiten georganiseerd kunnen worden.

RIJSSEN - Onder andere nieuwe sanitair, nieuwe vloeren in meerdere ruimtes, nieuwe meterkast en CV-ketel en een keukenrenovatie is gerealiseerd. Nu is de buitenkant aan de beurt. Maar dit alles kost veel geld. “Daarom zijn we een paar maanden geleden een crowdfundingsactie gestart om op deze manier aan de benodigde 25.000 euro te komen. Er is momenteel al bijna 6.000 euro in de pot maar we hopen natuurlijk nog op meer giften”, meent bestuurslid Ichtus Rahanra.

De Molukse gemeenschap heeft het inmiddels veertig jaar oude gebouw, een erfgoed van de eerste generatie, gekregen van de gemeente Rijssen-Holten met de afspraak om het vervolgens zelf te onderhouden. De stichting ontvangt jaarlijks subsidie die toereikend is om de vaste lasten te kunnen betalen. Daarnaast worden er ruimtes verhuurd. Maar dit alles is niet genoeg om groter onderhoud te financieren. Rahanra: “Vijf jaar geleden zijn we al begonnen met een grote opknapbeurt dus van binnen ziet het er al weer heel wat mooier uit maar aan de buitenkant moet nog veel gebeuren. Onder andere het dak moet worden vernieuwd vanwege lekkage op meerdere plekken en deuren en kozijnen zijn aan vervanging toe. Daarbij komt het gehele onderhoud buiten zoals het groen, schuttingen en verlichting.” 

Toekomst

Het doel is om het gebouw nieuw leven in te blazen en te verduurzamen, dus klaar te maken voor de toekomst. Maar ook Stichting Teripang heeft hinder van de coronamaatregelen. “Op dit moment zijn we ook weer gesloten, dat is natuurlijk jammer. We willen onder andere graag een dagopvang voor ouderen realiseren, allerlei culturele activiteiten houden, verjaardagen, kindermiddagen, proeverijen en noem maar op. Het is natuurlijk fijn dat onze tradities bewaard kunnen blijven. Daarnaast zijn onderlinge contacten ook heel belangrijk”, aldus Rahanra.

Donaties

De Stichting Teripang Rijssen kan nog steun in de vorm van donaties gebruiken voor de renovatie van het onderkomen van de stichting. Kijk voor meer informatie over de stichting op Facebook. Wie wil doneren kan dat doen via www.steunactie.nl/actie/steun-stichting-teripang/-3941

Meer berichten
 
Auto zoeker