<p>Kinderen leren door onder meer het bespelen van de blokfluit muziek te maken tijdens de AMV-lessen.</p>

Kinderen leren door onder meer het bespelen van de blokfluit muziek te maken tijdens de AMV-lessen.

(Foto: )

Wilhelmina start met een nieuwe AMV-cursus

Muziekvereniging Wilhelmina gaat van start met een nieuw seizoen AMW (spelenderwijs kennis maken met muziek). Op 3 februari start in het clubgebouw Ons Morshoes een nieuwe cursus. Tijdens AMV (Algemene Muzikale Vorming) leren kinderen muziek maken door blokfluit en andere instrumenten te bespelen.

RIJSSEN - Op deze manier maken kinderen spelenderwijs kennis met verschillende muziekinstrumenten en leren noten lezen en ritmes spelen. Samen muziek maken is een belangrijk onderdeel van AMV, de kinderen krijgen daarom les in een groep met andere AMV’ers. Aan het eind van het jaar geven de kinderen een concert en ontvangen daarna een diploma.

De lessen zijn elke week op donderdag en duren van 16.15 uur tot 17.00 uur. De cursus duurt ongeveer een jaar en wordt gegeven door AMV-docent Rianne Damhuis. De kosten zijn 135,- euro. Dit bedrag is inclusief al het materiaal. Meer weten over de AMV-lessen? Bekijk de website: www.wilhelminarijssen.nl/AMV. Via deze website kunnen kinderen ook aangemeld worden voor AMV. Aanmelden kan tot en met 30 januari. De muziekvereniging wil de kinderen leuke, leerzame en veilige lessen bieden. De lessen gaan daarom alleen van start als de coronamaatregelen dit toestaan. Kunnen de lessen nog niet starten? Dan schuift de startdatum op. Na aanmelding houdt de muziekvereniging de ouders op de hoogte. 

Meer berichten
 
Auto zoeker