Pius X College onthaalt leerlingen op Twentse wijze.
Pius X College onthaalt leerlingen op Twentse wijze.

‘Er gaat niets boven fysiek onderwijs’

Algemeen

RIJSSEN - Scholengemeenschap Pius X College in Rijssen maakte van de eerste schooldag van 2022 een klein feestje. Alle leerlingen werden in hun klas warm onthaald met kniepertjes en slagroom. “We zijn heel erg blij dat de leerlingen weer op school zijn en dat willen we hen op deze manier en met deze traktatie laten weten”, zegt directeur Pieter van Schilt.

De gangen van het schoolgebouw aan de Graaf Ottostraat vulden zich maandagochtend met leerlingen. Er was weer volop reuring. “Daar zijn wij, als onderwijspersoneel blij om. We kunnen ons onderwijs goed online aanbieden, maar het contact in de klas tussen docent en leerlingen is écht belangrijk. Leren doen we samen”, zegt Van Schilt. Het zijn volgens hem niet alleen de docenten die blij zijn. “Het is volledig wederzijds. Leerlingen mopperen weleens over school, maar ook zij zijn blij dat ze weer naar school mogen en weer kunnen chillen met hun leeftijdsgenoten. Er gaat niets boven fysiek onderwijs.” 

Het traditionele Twentse nieuwjaarsrolletje, waarvan de plaatselijke bakker Meinders er 500 bakte, was voor de leerlingen van Pius X College een aangename verrassing. “Het bekende wafeltje staat symbool voor een nieuw jaar. Wat gaat 2022 ons brengen? Hoe gaat het verder met de coronapandemie en het onderwijs? Laten we het van de positieve kant bekijken. We hopen op een fantastisch nieuw onderwijsjaar”, aldus Van Schilt.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 11 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 14 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 16 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 16 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 18 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08