<p>Pius X College onthaalt leerlingen op Twentse wijze.</p>

Pius X College onthaalt leerlingen op Twentse wijze.

‘Er gaat niets boven fysiek onderwijs’

RIJSSEN - Scholengemeenschap Pius X College in Rijssen maakte van de eerste schooldag van 2022 een klein feestje. Alle leerlingen werden in hun klas warm onthaald met kniepertjes en slagroom. “We zijn heel erg blij dat de leerlingen weer op school zijn en dat willen we hen op deze manier en met deze traktatie laten weten”, zegt directeur Pieter van Schilt.

De gangen van het schoolgebouw aan de Graaf Ottostraat vulden zich maandagochtend met leerlingen. Er was weer volop reuring. “Daar zijn wij, als onderwijspersoneel blij om. We kunnen ons onderwijs goed online aanbieden, maar het contact in de klas tussen docent en leerlingen is écht belangrijk. Leren doen we samen”, zegt Van Schilt. Het zijn volgens hem niet alleen de docenten die blij zijn. “Het is volledig wederzijds. Leerlingen mopperen weleens over school, maar ook zij zijn blij dat ze weer naar school mogen en weer kunnen chillen met hun leeftijdsgenoten. Er gaat niets boven fysiek onderwijs.” 

Het traditionele Twentse nieuwjaarsrolletje, waarvan de plaatselijke bakker Meinders er 500 bakte, was voor de leerlingen van Pius X College een aangename verrassing. “Het bekende wafeltje staat symbool voor een nieuw jaar. Wat gaat 2022 ons brengen? Hoe gaat het verder met de coronapandemie en het onderwijs? Laten we het van de positieve kant bekijken. We hopen op een fantastisch nieuw onderwijsjaar”, aldus Van Schilt.

Meer berichten
 
Auto zoeker