Afbeelding

Een overspannen woningmarkt: Waar moeten we wonen?

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Naast het coronavirus is ook de zwaar overspannen woningmarkt in veel gesprekken het onderwerp. Trouwen en een eigen huis kopen lijkt met de seconde lastiger te worden door de ontplofte huisprijzen

Je bent jong en je wilt wat… Huizen zoeken gaat nog wel, maar de biedingsstrijd winnen is een groot probleem in Nederland en in Rijssen en Holten. De overspannen woningmarkt raakt veel mensen en met name de jonge starters. De vraag is dan ook: wat gaan we hieraan doen? Wij als jongeren uit Rijssen zouden daarom graag zien dat de gemeente flink gaat investeren in het bouwen van nieuwe huizen, met name ook om woonruimte te creëren voor starters. Deze woonruimte kan gerealiseerd worden door voor starters te gaan bouwen, maar ook door te bouwen voor de senioren. Want wanneer we kijken naar de Rijssense demografie dan zien wat dat ongeveer een kwart van de Rijssenaren tussen de 45 en 65 jaar oud is. Bij een groot deel van deze groep is het veelal het geval dat ze in een huis wonen die uitermate geschikt is voor een starter en misschien wel te groot is voor de huidige bewoners. Daarom willen wij ook aandringen op het realiseren van woningen voor de ouder wordende Rijssenaar waardoor er juist weer ruimte ontstaat voor de jeugd. Dus ons advies is bouwen voor jong en oud want ook bouwen voor oud biedt ruimte voor jong! 

Wij vinden dat het aankomt op het durven maken van keuzes voor meer woningen. Bij inbreidingslocaties zal de bouw van de nieuwe woningen op die plekken daardoor hoge prioriteit moeten hebben! Een andere keuze die de gemeente moet maken is doelen stellen voor op de lange termijn in de woningbouw. Dit moet niet alleen gedaan worden maar samen met de inwoners van Rijssen-Holten. Kijk samen met de ouderen en de jongeren naar mogelijke woonvormen, de Omgevingswet biedt voldoende ruimte voor participatie! Laten we deze participatie aantrekkelijk maken om zo samen na te denken over aantrekkelijk wonen!

Het probleem van krapte op de woningmarkt zal naar verwachting nog wel een tijd blijven. Daarom moet de gemeente Rijssen-Holten bij de woningbouwvisie een ambitieus doel stellen.

Echt meer bouwen dus!

SGP Jongeren

Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Holterbergtoer gaat buiten de gangbare wegen 10 apr, 11:58