Foto: Gerbert Voortman

Gerbert Voortman naar Nederlandse top

Gerbert Voortman (35) is in prijzen gevallen in de laatste ronden van de prestigieuze internationale Wedisson Awards. De jury is zeer streng en er doen maar liefst 7500 fotografen uit 77 landen mee. Voortman kreeg op twee van de drie inzendingen een award en staat met 9 awards op een gedeelde twaalfde plaats op de wereldranglijst. 

RIJSSEN - “Het is een stuk waardering voor de foto’s die ik maak, want ik wil van ieder bruidspaar altijd een dijk van een reportage maken met als bonus een uniek kunstwerk voor boven de bank. Ik vertel het bruidspaar vanuit mijn passie waarmee ik bezig ben en zo raken ze echt betrokken bij de totstandkoming van hun eigen kunstwerk.”

2021 was een bijzonder jaar voor Voortman. “Bij elke bruiloft waren de coronamaatregelen weer anders: dan 30 daggasten en dan weer 100, maar dat mocht nooit de pret drukken, want een bruiloft is en blijft iets bijzonders.”
De bijzonderste bruiloften van dit jaar waren toevallig van de twee bruidsparen waarmee hij de recente awards heeft gewonnen.

Naast bruiloften werkt Voortman ook voor lokale bedrijven voor websitefoto’s en social media.

Meer berichten
 
Auto zoeker