Afbeelding

Rob en Loes vormen voor SamenLokaal lijsttrekkers-duo

Algemeen

PvdA en Groenlinks hebben voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een gezamenlijke lijst. Rob Meijerink en Loes ter Harmsel-van Lingen zijn de lokale lijsttrekkers voor deze lijst in Rijssen-Holten. Als duo geven ze beide partijen een gezicht. De partijen treden naar buiten onder de noemer SamenLokaal. Daarmee laten ze zien dat lokale mensen van landelijke partijen ook gewoon samen een lokale partij kunnen vormen.

RIJSSEN-HOLTEN - Onlangs is de gezamenlijke kandidatenlijst van SamenLokaal in Rijssen-Holten vastgesteld. Rob staat namens de PvdA op 1. Loes staat als eerste van GroenLinks op plaats 2. De PvdA had bij de vorige verkiezingen meer stemmen en mocht daarom voorgaan in het ritsen van de kandidatenlijst. De twee partijen zullen op het stembiljet te vinden zijn als samenvoeging van aanduidingen PvdA en GroenLinks.

Een duo lijsttrekkerschap komt niet vaak voor. In dit geval is het een logische keuze vinden Rob en Loes; “We zijn met twee partijen.” Het had niet veel gescheeld of SamenLokaal bestond uit drie landelijke partijen. Het landelijk bureau van D66 gaf uiteindelijk geen toestemming voor deelname aan de samenwerking. De lokale D66 voorman Herman Klein Velderman komt nu namens GroenLinks uit op plaats 10.

De lokale samenwerkende partijen willen dat Rijssen-Holten de burgervriendelijkste gemeente van Nederland wordt. Rob en Loes: “Rijssen-Holten staat al bekend als de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dat is een groot verdienste, het geeft soms alleen ook het gevoel dat inwoners op de tweede plaats komen. Onze gemeente is daar overigens niet uniek in. Iedereen die wel eens heeft ingesproken in de raad of die wel eens een bezwaar heeft ingediend, kent het gevoel dat het lastig is om gehoord te worden. Soms geeft dat het gevoel dat er maar doorgedenderd wordt en het niet uitmaakt welke argumenten je inbrengt. Dat kan anders. We willen dat bespreekbaar maken.”

Rob en Loes: “De gemeente is bedoeld om er in de eerste plaats voor haar inwoners te zijn. Dat begint met een luisterend oor. Mensen willen gehoord worden. Een goed voorbeeld is de energietransitie. Aanvankelijk werden de plannen voor de RES er min of meer doorgedrukt, daarna is de gemeente alsnog een overlegtraject gestart. Wij willen dat inwoners niet eerst in opstand hoeven te komen voordat ze gehoord worden.”

Behalve een burgervriendelijk gemeente willen de samenwerkende partijen ook betaalbare woningen bouwen voor starters en senioren.

www.samenlokaal.nl

 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 5 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 21 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43