Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg is geopend. Hans ter Steege spreekt de genodigden toe.
Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg is geopend. Hans ter Steege spreekt de genodigden toe. Foto: Jan Joost

Nieuwbouw Kampus Rijssen geopend

Algemeen

RIJSSEN - Onder massale belangstelling is het nieuwe gebouw van de opleiding voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg geopend. De genodigden kregen bij Lucky in de grote zaal eerst een flitsend overzicht van de voorgeschiedenis. Daar werd het woord onder andere gevoerd door onderwijswethouder Bert Tijhof (CU). Daarna toog het gezelschap naar de nieuwbouw op de hoek Reggesingel-Morsweg om binnen te zien dat er met man en macht gewerkt wordt aan het voltooien van het futuristische beroepsonderwijsgebouw. Daar sprak Hans ter Steege van de Ter Steege Groep vanaf een hoge steiger de genodigden toe.  

De Kampus wordt bewust met een K geschreven, omdat de beginletter verwijst naar de vroegere kamgarenfabriek van Ter Horst die eigenlijk in het nieuwe gebouwencomplex is opgenomen. In het nieuwe opleidingscomplex worden jongeren opgeleid voor een baan in de bouw, elektro, metaal, techniek, zorg en logistiek.  

De opleiding voor beroepsonderwijs kon tot stand komen door een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Rijssen-Holten, het bedrijfsleven, het ROC van Twente, Den Haag, de Regio Twente en de Twente Board.

De verschillende sprekers bij de feestelijke opening wezen op de verbindende rol die Hans ter Steege had gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe opleidingencentrum. Ook directeur Mark Voortman van de Voortman Steel Group werd bedankt voor zijn nuchtere inbreng en zijn vermogen om door te pakken en aan te pakken.

Onderwijsmanager John van de Vegt zei bewust voor een mooi en functioneel gebouw te hebben gekozen om jongeren te verleiden er naartoe te komen. “Wij gaan ze verleiden om goede vakmensen te worden waar de maatschappij om zit te springen.”

Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs is geopend.
Dinie en Johan Vasters zijn na zestig jaar huwelijk nog steeds gelukkig met elkaar.
'Ik vond haar gelijk een mooi meisje' 1 uur geleden
Afbeelding
Boekenmarkt de Hoge Wal: vele meters met boeken 3 uur geleden
Afbeelding
Eat2Meet Lunch in Kulturhus Holten 5 uur geleden
Tijdens de open dag van 1 juni kan ook met de instructeurs een rondje worden gereden in één van de lesauto's.
Van examenstress naar rijles bij Rijschool Hermen 7 uur geleden
Afbeelding
Comfortabele T-shirts voor elke gelegenheid 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 13 uur geleden
De meiden van Excelsior ’31 MO20 zijn ongeslagen kampioen in de hoofdklasse.
Excelsior '31 MO20 kampioen hoofdklasse 21 mei, 13:59
Afbeelding
Op De Delle 21 mei, 13:53