Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg is geopend. Hans ter Steege spreekt de genodigden toe.
Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg is geopend. Hans ter Steege spreekt de genodigden toe. Foto: Jan Joost

Nieuwbouw Kampus Rijssen geopend

Algemeen

RIJSSEN - Onder massale belangstelling is het nieuwe gebouw van de opleiding voor beroepsonderwijs Kampus aan de Morsweg geopend. De genodigden kregen bij Lucky in de grote zaal eerst een flitsend overzicht van de voorgeschiedenis. Daar werd het woord onder andere gevoerd door onderwijswethouder Bert Tijhof (CU). Daarna toog het gezelschap naar de nieuwbouw op de hoek Reggesingel-Morsweg om binnen te zien dat er met man en macht gewerkt wordt aan het voltooien van het futuristische beroepsonderwijsgebouw. Daar sprak Hans ter Steege van de Ter Steege Groep vanaf een hoge steiger de genodigden toe.  

De Kampus wordt bewust met een K geschreven, omdat de beginletter verwijst naar de vroegere kamgarenfabriek van Ter Horst die eigenlijk in het nieuwe gebouwencomplex is opgenomen. In het nieuwe opleidingscomplex worden jongeren opgeleid voor een baan in de bouw, elektro, metaal, techniek, zorg en logistiek.  

De opleiding voor beroepsonderwijs kon tot stand komen door een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Rijssen-Holten, het bedrijfsleven, het ROC van Twente, Den Haag, de Regio Twente en de Twente Board.

De verschillende sprekers bij de feestelijke opening wezen op de verbindende rol die Hans ter Steege had gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe opleidingencentrum. Ook directeur Mark Voortman van de Voortman Steel Group werd bedankt voor zijn nuchtere inbreng en zijn vermogen om door te pakken en aan te pakken.

Onderwijsmanager John van de Vegt zei bewust voor een mooi en functioneel gebouw te hebben gekozen om jongeren te verleiden er naartoe te komen. “Wij gaan ze verleiden om goede vakmensen te worden waar de maatschappij om zit te springen.”

Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs is geopend.
Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03