Interieuradvies geven is luisteren naar wensen

Interieur programma’s op tv en woonbladen zijn populair, dat is afgelopen twee jaar zeker niet minder geworden toen iedereen en mass in eigen huis aan de slag ging. 

In de metamorfose programma’s worden deelnemers geholpen door interieuradviseurs. Er worden moodboards gemaakt en hele interieurwinkels worden doorgespit. En wat nu als je zelf wel wat hulp wilt of kunt gebruiken in je eigen verbouwing of kleiner project? Wie moet je vragen? Is dit duur? Zijn de adviseurs wel onafhankelijk? Joyce van Losser, werkzaam bij GSM meubelen in Rijssen en sinds enige tijd eigenares van Van Losser Interieur geeft uitleg.

Joyce: “Vaak zie je dat interieuradviseurs en architecten hun eigen specifieke stijl hanteren, maar is dit ook jouw stijl? Ik vind het ontzettend belangrijk om goed te luisteren. Luisteren naar de wensen, luisteren naar de eisen. Daar valt of staat het hele interieur mee! En alleen zo krijgt mijn klant een interieur waar hij of zij altijd al van heeft gedroomd. Blije klanten vind ik het allermooiste wat er is!”

Het advies wordt gegeven met een 2D of 3D plattegrond aangevuld met een moodboard. Bij een 2D ontwerp maken we gebruik van de plattegrond, hierin gaan we kleuren en materialen verwerken maar de ruimte is dan enkel van bovenaf te zien. Eigenlijk zie je dan een ingekleurde plattegrond, terwijl je bij een 3D ontwerp ook kunt zien hoe de ruimte er uit ziet als je erin staat. Bij een 3D visualisatie wordt het beeld duidelijk weergegeven en kun je vanaf de bank of vanaf de keuken de ruimte in kijken.

Interieuradvies klinkt “duur” en alsof het alleen bij enorme grote huizen wordt toegepast. Joyce vertelt: “Op dit moment worden er ontzettend veel woningen verkocht en aangekocht, ook zie je vaker een aanbouw of verbouwing. Een houvast is ontzettend waardevol tijdens een verbouwing of verhuizing, hierdoor geef je geen onnodig geld uit omdat je verkeerde keuzes gemaakt hebt.Interieuradvies kan iedereen gebruiken, jij wil toch ook verliefd zijn op je huis?!V oor een interieuradvies beginnen de prijzen bij 150,- euro. Dit is voor een Interieuradvies “basis” voor kleinere ruimtes (badkamer/wc/hal). Van klanten wordt verwacht dat ze zelf een plattegrond met afmetingen, foto’s van de huidige situatie en een lijstje met wensen en eisen aandragen. “Vooral het kopje wensen/eisen is erg belangrijk, hierin mag u alles wat u juist wél en absoluut niet mooi vind aangeven. Vermeld ook altijd de gezinssamenstelling en welke plekken voor u belangrijk zijn in huis.”

Van Losser Interieur
T: 06 55 97 12 22
E:info@vanlosserinterieur.nl
W: www.vanlosserinterieur.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker