Egbertssport bijna 20 jaar in Holten: ‘Zelfs toeristen vinden het geweldig!’

HOLTEN - Iedereen in Holten kent de uitgestalde sportshirts en voetbalballen aan de Kerkstraat 22 wel. Richard Egberts is de man achter Egbertssport. “Zeker tijdens een EK of WK gaan de voetbalshirts heel hard!”

Door een collega werd hij in 2003 aangespoord om ook te beginnen met een sportzaak. “In die tijd was het meer voor vrienden en bekenden,” kijkt Richard erop terug. “Volgend jaar alweer twintig jaar geleden.”

Inmiddels is hij misschien wel de enige sportzaak in de buurt. Velen weten hem dan ook te vinden. Voornamelijk online. “Ik lever door het hele land en zelfs in België.” geeft hij aan. “Toeristen die in Holten vakantie vieren komen soms langs en vinden het geweldig.”

Er zijn voetbalshirts uit verschillende landen te koop. Maar ook voetbalschoenen, trainingspakken en accessoires. Verder zijn er categorieën voor tennis en atletiek. 

“Ik heb niet alles op voorraad, maar ik kan overal wel aankomen.” 

Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen mensen langskomen om bijvoorbeeld te passen. Alhoewel de nu 66-jarige Richard erover na zit te denken hiermee te gaan stoppen. “De webshop blijft dan wel gewoon bestaan.” Een datum heeft hij nog niet in zijn hoofd. 

In al die jaren heeft hij leuke dingen meegemaakt. Bijvoorbeeld in 2006 toen Blauw Wit’66 tegen VV Holten moest spelen. “Dat is altijd een strijd,” geeft hij aan. “Een jongen moest blauwe sokken hebben, maar die zaten nog in een gesloten zak. Daarom vroeg ik of hij eerst andere sokken wilde passen voor de maat. Maar dat weigerde hij, want het ging om rode! Uiteindelijk heb ik dan toch maar de gesloten zak opengemaakt,” zegt hij lachend.

Ook kwam er een voetballer langs om een nieuw paar schoenen te kopen. “Hij heeft er een wedstrijd op gespeeld, maar kwam daarna terug. Of het zou kunnen zijn dat een van de schoenen meer knelde dan de ander?” Na goed bestuderen bleek het te gaan om twee verschillende maten die in de doos terecht waren gekomen. 

Wie ook een kijkje wil nemen bij Egbertssport kan terecht op de website www.egbertssport.nl voor alle informatie. 

Meer berichten
 
Auto zoeker