Afbeelding

Egbertssport bijna 20 jaar in Holten: ‘Zelfs toeristen vinden het geweldig!’

Algemeen

HOLTEN - Iedereen in Holten kent de uitgestalde sportshirts en voetbalballen aan de Kerkstraat 22 wel. Richard Egberts is de man achter Egbertssport. “Zeker tijdens een EK of WK gaan de voetbalshirts heel hard!”

Door een collega werd hij in 2003 aangespoord om ook te beginnen met een sportzaak. “In die tijd was het meer voor vrienden en bekenden,” kijkt Richard erop terug. “Volgend jaar alweer twintig jaar geleden.”

Inmiddels is hij misschien wel de enige sportzaak in de buurt. Velen weten hem dan ook te vinden. Voornamelijk online. “Ik lever door het hele land en zelfs in België.” geeft hij aan. “Toeristen die in Holten vakantie vieren komen soms langs en vinden het geweldig.”

Er zijn voetbalshirts uit verschillende landen te koop. Maar ook voetbalschoenen, trainingspakken en accessoires. Verder zijn er categorieën voor tennis en atletiek. 

“Ik heb niet alles op voorraad, maar ik kan overal wel aankomen.” 

Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen mensen langskomen om bijvoorbeeld te passen. Alhoewel de nu 66-jarige Richard erover na zit te denken hiermee te gaan stoppen. “De webshop blijft dan wel gewoon bestaan.” Een datum heeft hij nog niet in zijn hoofd. 

In al die jaren heeft hij leuke dingen meegemaakt. Bijvoorbeeld in 2006 toen Blauw Wit’66 tegen VV Holten moest spelen. “Dat is altijd een strijd,” geeft hij aan. “Een jongen moest blauwe sokken hebben, maar die zaten nog in een gesloten zak. Daarom vroeg ik of hij eerst andere sokken wilde passen voor de maat. Maar dat weigerde hij, want het ging om rode! Uiteindelijk heb ik dan toch maar de gesloten zak opengemaakt,” zegt hij lachend.

Ook kwam er een voetballer langs om een nieuw paar schoenen te kopen. “Hij heeft er een wedstrijd op gespeeld, maar kwam daarna terug. Of het zou kunnen zijn dat een van de schoenen meer knelde dan de ander?” Na goed bestuderen bleek het te gaan om twee verschillende maten die in de doos terecht waren gekomen. 

Wie ook een kijkje wil nemen bij Egbertssport kan terecht op de website www.egbertssport.nl voor alle informatie. 

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 8 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 9 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 11 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54