Afbeelding
Foto: Bart Weerdenburg

Promotiedag skeeleren voor mensen met een beperking

Algemeen

RIJSSEN - Schaats- en Skeelervereniging Rijssen houdt op zaterdag 11 juni het Skeelertoernooi als onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Omdat SSV Rijssen ook na die tijd skeeleren voor mensen met een beperking wil aanbieden houdt de verenging op zaterdag 4 juni van 12.00 tot 16.00 een promotiedag voor iedereen met een (licht) verstandelijke beperking die kennis wil maken met skeeleren.

SSV Rijssen is door de organisatie van de Special Olympics Twente 2022 gevraagd om het tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2022 (SONS) het skeelertoernooi te organiseren. Dit zal gebeuren op zaterdag 11 juni op de skeelerpiste van SSV Rijssen. Nadien wil SSV Rijssen graag de verworven legacy van de SONS 2022 doorzetten door te kijken of het mogelijk is een skeelergroep op te zetten voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Hiervoor hebben zij de samenwerking gezocht met de Hengelose IJsclub. Deze Hengelose vereniging biedt al enkele jaren trainingen en activiteiten voor deze doelgroep aan. Samen organiseren zij deze dag.

 ”Vind je het leuk om te skeeleren, maar kom je in reguliere sportgroepen niet goed tot je recht? En komt dat omdat je een (licht) verstandelijke beperking hebt? Kom dan gratis kennismaken met skeeleren op de mooie skeelerbaan van SSV Rijssen”, zo luidt de oproep die SSV Rijssen doet. “Begeleiding wordt gegeven door een groep enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Je kunt je eigen skeelermateriaal meenemen, maar je kunt dit ook gratis lenen (incl. beschermingsmateriaal).” Tijdens deze promotiedag kun men zich opgeven voor een aantal gratis skeelertrainingen op de skeelerbaan in Rijssen. De promotiedag wordt gehouden op de skeelerpiste aan de Opbroekweg 42 in Rijssen.
Meer informatie en opgeven kan via info@skeelerverenigingrijssen.nl

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03