Afbeelding
Foto: Bart Weerdenburg

Promotiedag skeeleren voor mensen met een beperking

Algemeen

RIJSSEN - Schaats- en Skeelervereniging Rijssen houdt op zaterdag 11 juni het Skeelertoernooi als onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Omdat SSV Rijssen ook na die tijd skeeleren voor mensen met een beperking wil aanbieden houdt de verenging op zaterdag 4 juni van 12.00 tot 16.00 een promotiedag voor iedereen met een (licht) verstandelijke beperking die kennis wil maken met skeeleren.

SSV Rijssen is door de organisatie van de Special Olympics Twente 2022 gevraagd om het tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2022 (SONS) het skeelertoernooi te organiseren. Dit zal gebeuren op zaterdag 11 juni op de skeelerpiste van SSV Rijssen. Nadien wil SSV Rijssen graag de verworven legacy van de SONS 2022 doorzetten door te kijken of het mogelijk is een skeelergroep op te zetten voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Hiervoor hebben zij de samenwerking gezocht met de Hengelose IJsclub. Deze Hengelose vereniging biedt al enkele jaren trainingen en activiteiten voor deze doelgroep aan. Samen organiseren zij deze dag.

 ”Vind je het leuk om te skeeleren, maar kom je in reguliere sportgroepen niet goed tot je recht? En komt dat omdat je een (licht) verstandelijke beperking hebt? Kom dan gratis kennismaken met skeeleren op de mooie skeelerbaan van SSV Rijssen”, zo luidt de oproep die SSV Rijssen doet. “Begeleiding wordt gegeven door een groep enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Je kunt je eigen skeelermateriaal meenemen, maar je kunt dit ook gratis lenen (incl. beschermingsmateriaal).” Tijdens deze promotiedag kun men zich opgeven voor een aantal gratis skeelertrainingen op de skeelerbaan in Rijssen. De promotiedag wordt gehouden op de skeelerpiste aan de Opbroekweg 42 in Rijssen.
Meer informatie en opgeven kan via info@skeelerverenigingrijssen.nl

Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 3 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 5 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04