De jury voor de Twentse Taalpries 2022 van links naar rechts Gerrit Kraa (vorige winnaar), Gerrit Dannenberg (Twentaal), Gerard Lage Venterink (TC Tubantia), Adrie Hemmink (Twentehoes), Joop Weber (Kreenk vuur de Twentse Sproak) en Patrick Welman (burgemeester Oldenzaal en juryvoorzitter)
De jury voor de Twentse Taalpries 2022 van links naar rechts Gerrit Kraa (vorige winnaar), Gerrit Dannenberg (Twentaal), Gerard Lage Venterink (TC Tubantia), Adrie Hemmink (Twentehoes), Joop Weber (Kreenk vuur de Twentse Sproak) en Patrick Welman (burgemeester Oldenzaal en juryvoorzitter) (Foto: Jan Joost )

Jury aan de slag voor de Twentse Taalpries 2022

TWENTE - Vrijdagavond 20 mei wordt de Twentse Taalpries 2022 uitgereikt in Kulturhus de Bijenkorf in Borne met een gezellige avond vol Twents theater. De jury voor het toekennen van de Twentse Taalpries kwam deze week bijeen in het gemeentehuis van Oldenzaal.

Onder leiding van burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal werden voorbereidingen getroffen tot de uitreiking van de Twentse Taalpries die bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag. De prijs wordt ondersteund door de Twentsche Courant Tubantia in de persoon van redacteur Gerard Lage Venterink. Ook Gerrit Kraa, de laatste winnaar van de Taalpries, heeft zitting in de jury. Aan de uitreikingsavond, die voor iedereen toegankelijk is, werken mee de Twentse volkszanger Alwie Kroeze en cabaretier Paul Wiefferink.  

De Twentse Taalpries werd in het verleden toegekend aan Anne van der Meiden, Herman Finkers, André Hottenhuis, Goaitsen van der Vliet, Gerard Vaanholt, Jan Swennenhuis en Gerrit Kraa. Het avondvullend programma kost 10,- euro. Aanmelden kan bij het Kulturhus in Borne. Kaarten op 20 mei ook te koop aan de zaal, maar het aantal zitplaatsen is beperkt.

Meer berichten
 
Auto zoeker