Pentekening "Fauna" nog te zien tot en met 14 mei. De kunstenaar laat de kunstliefhebber over hoe het kunstwerk uitgelegd kan worden.
Pentekening "Fauna" nog te zien tot en met 14 mei. De kunstenaar laat de kunstliefhebber over hoe het kunstwerk uitgelegd kan worden. (Foto: Jan Joost )

De Verbeelding van Jan Vosman is bijna voorbij

RIJSSEN - Expositie De Verbeelding van de Diepenheimse kunstenaar Jan Vosman is nog tot zaterdag 14 mei te zien in het Rijssens Museum.

De realistische pentekeningen van Vosman zijn in de smaak gevallen bij het publiek. De reacties in het gastenboek zijn positief en er zijn al verschillende kunstwerken verkocht. Vosman gaat uit van het idee dat de kijker zijn of haar eigen verhaal bedenkt bij de voorstellingen die hij maakt. Daarbij laat hij fantasie en werkelijkheid op subtiele wijze door elkaar lopen. Zo laat het kunstwerk “Fauna” het voormalige paleis Soestdijk zien. De kijker zelf kan bij het gebouw en de afgebeelde dieren zelf allerlei zaken bedenken die bij dit voormalige paleis van Juliana en Bernard in je opkomen. Na deze expositie werkt de werkgroep wisselexposities aan de zomerexpositie.

De zomerexposities hebben doorgaans een luchtig thema dat aansluit bij het zomerprogramma van het museum. Thema deze zomer is Donald Duck en het verschijnsel strip dat erachter zit. De zomermuseumdagen worden in juli en augustus gehouden op de woensdagen. 

Meer berichten
 
Auto zoeker