Jorien Wapperom, Myriam Wolters en Janneke Kreijkes van In Spé, praktijk voor Verloskunde.
Jorien Wapperom, Myriam Wolters en Janneke Kreijkes van In Spé, praktijk voor Verloskunde.

In Spé, praktijk voor Verloskunde viert het 5-jarig bestaan

RIJSSEN - ‘In Spé, praktijk voor Verloskunde’ opende op 1 mei 2017 haar deuren aan de Koninginneweg in Rijssen. Jorien Wapperom en Myriam Wolters startten in een kamertje in het pand van de Fysiotherapiepraktijk. Nu, in 2022, viert de praktijk haar 5-jarig jubileum.

Myriam: “Het was best spannend om vanuit het niets een verloskundigenpraktijk te starten. Toch kregen we al snel het vertrouwen van zwangeren en kwamen er steeds meer cliënten.” Jorien vult aan: “We zijn erg trots en dankbaar waar we nu staan. We hebben alles onder één dak, van preconceptie tot en met anticonceptie, en als belangrijkst natuurlijk onze verloskundige zorg als ook de uitgebreide medische echo’s zoals de 13 en 20 weken echo.”

Vanwege de groei van de praktijk ontstond behoefte aan meer ruimte. In 2020 werd in de nieuwbouw een eigen ingang, twee spreekkamers en een eigen wachtruimte gecreëerd. Het team breidde zich uit met de komst van Janneke Kreijkes en Myrthe Adams. In 2021 trad Janneke toe tot de maatschap en kregen ze ook ondersteuning van een extra echoscopist en een praktijkassistente.
Janneke vertelt: “We vinden het als team erg belangrijk dat de zwangeren en hun partners zich op hun gemak voelen bij ons in de praktijk. Als er wederzijds vertrouwen is, werkt dat het beste. Het is een prachtig beroep en het is bijzonder om bij de meest wonderlijke momenten te zijn in iemands leven.”

In Spé wil de zorg nog beter laten aansluiten bij de behoeften van toekomstige ouders. Jorien vertelt dat ze de zorg verder willen uitbreiden met versies (draaien van de baby van stuitligging naar hoofdligging) en Centering Pregnancy. “Dit is een mooie manier om de verloskundige zorg te organiseren binnen groepsverband. Zo kunnen we toekomstige ouders nog beter begeleiden tijdens de zwangerschap en voorbereiden op de bevalling en de periode daarna.”

Ze sluiten hun verhaal af met de woorden “We willen onze cliënten bedanken voor hun vertrouwen en hopen op nog vele mooie momenten”.

Om het jubileum te vieren zijn er meerdere winacties en is er een kleurwedstrijd voor de kinderen.

Meer berichten
 
Auto zoeker