Jorien Wapperom, Myriam Wolters en Janneke Kreijkes van In Spé, praktijk voor Verloskunde.
Jorien Wapperom, Myriam Wolters en Janneke Kreijkes van In Spé, praktijk voor Verloskunde.

In Spé, praktijk voor Verloskunde viert het 5-jarig bestaan

Algemeen

RIJSSEN - ‘In Spé, praktijk voor Verloskunde’ opende op 1 mei 2017 haar deuren aan de Koninginneweg in Rijssen. Jorien Wapperom en Myriam Wolters startten in een kamertje in het pand van de Fysiotherapiepraktijk. Nu, in 2022, viert de praktijk haar 5-jarig jubileum.

Myriam: “Het was best spannend om vanuit het niets een verloskundigenpraktijk te starten. Toch kregen we al snel het vertrouwen van zwangeren en kwamen er steeds meer cliënten.” Jorien vult aan: “We zijn erg trots en dankbaar waar we nu staan. We hebben alles onder één dak, van preconceptie tot en met anticonceptie, en als belangrijkst natuurlijk onze verloskundige zorg als ook de uitgebreide medische echo’s zoals de 13 en 20 weken echo.”

Vanwege de groei van de praktijk ontstond behoefte aan meer ruimte. In 2020 werd in de nieuwbouw een eigen ingang, twee spreekkamers en een eigen wachtruimte gecreëerd. Het team breidde zich uit met de komst van Janneke Kreijkes en Myrthe Adams. In 2021 trad Janneke toe tot de maatschap en kregen ze ook ondersteuning van een extra echoscopist en een praktijkassistente.
Janneke vertelt: “We vinden het als team erg belangrijk dat de zwangeren en hun partners zich op hun gemak voelen bij ons in de praktijk. Als er wederzijds vertrouwen is, werkt dat het beste. Het is een prachtig beroep en het is bijzonder om bij de meest wonderlijke momenten te zijn in iemands leven.”

In Spé wil de zorg nog beter laten aansluiten bij de behoeften van toekomstige ouders. Jorien vertelt dat ze de zorg verder willen uitbreiden met versies (draaien van de baby van stuitligging naar hoofdligging) en Centering Pregnancy. “Dit is een mooie manier om de verloskundige zorg te organiseren binnen groepsverband. Zo kunnen we toekomstige ouders nog beter begeleiden tijdens de zwangerschap en voorbereiden op de bevalling en de periode daarna.”

Ze sluiten hun verhaal af met de woorden “We willen onze cliënten bedanken voor hun vertrouwen en hopen op nog vele mooie momenten”.

Om het jubileum te vieren zijn er meerdere winacties en is er een kleurwedstrijd voor de kinderen.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 minuten geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 12 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 14 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 16 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 17 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 19 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49